Pazarlama ve Satış Taktikleri

Pratik Pazarlama Teknikleri

Doğru zamanda doğru yerde doğru kişiyle doğru dilde konuşun.
Müşterilerinizi ziyaret etmek için seyahate çıktınız müşterininse morali hiç iyi değil bırakın konuşmayı başka zaman uğrayın ama ne zaman uğramanız gerektiğini sorun.
Herkesin anlayışına göre hitap edin, parlak kelimeler kullanacağım diye kendinizi heba etmeyin iade faturasının,hizmet faturasının ne işe yaradığını bilmeyen bir kişiye siz istediğiniz kadar fatura kesin deyin olmaz.
Müşteri sizi değil siz onu yönetin müşteriden daha zeki ,eğitimli,bilgili olduğunuzu gösterin otoritenizi koyun cevaplarınızda daima ciddi olmayın güler yüzlü, tatlı dilli olun.
Karşınızda ki sizden neyi bekliyor onu iyi bilin ki hedefi olmayan ok boşa gider çünkü.Müşterinizin ailesini iyi tanıyın onların nasıl olduğunu sorun ve ona daima yeni ve çarpıcı fikirler aşılayın.
Çok sistemli bir not sisteminiz olsun her görüşmenizi kaydedin herkese kartınızı dağıtın ad-adres –telve kurumsal bilgileri,dış yazışmaları yedekleyerek saklayın.Her birebir görüşmenizde orda bulunan bir şahidin ismini ve o günün özelliklerini yazın.
Söz uçar yazı kalır her şeyi yazılı evraka dönüştürün ve yapamayacağınızın sözünü de vermeyin belki demeyin çünkü müşteri nazarında o da evet demektir.
Atasözleri ve deyimleri iyi bilin ,herkesin bildiğinden farklı komik yerel hikayeler öğrenin , ürünün kullanım alanlarını araştırın,
Konuşurken fark ettirmeden gözlerine bakın gözler insanın ruhunun anahtarıdır çünkü…
Raf ve vitrin düzenlemesini değiştirmeye ikna edin…
Karşılaşacağınız sorunlardan önce müşteri neye itiraz edecek onu belirleyin ona göre de cevap hazırlayın.
Müşterinin nazarında akıl danıştığı veya çok sevdiği personel kim onu bulun ve onla iyi geçinin hediyeler verin ailesiyle samimi olun dışarıda lüks bir lokantada ziyafet yerine onun evinde basit bir yemeğe bile razı olun çok şey öğrenebilirisiniz.
Daima çok güzel giyinin ,giyiminizle çünkü firmayı temsil ediyorsunuz çünkü.
*Kendini pazarlamayı bilmeyen kendini keşfetmemiş insan hiçbir şey pazarlayamaz.
Kendinizi keşfedin,yeteneklerinizi,amaçlarınızı,hayattan beklentilerinizi,yaşama gayenizi nerden gelip nereye gittiğinizi iyi bilin.Bilmediğiniz konuda atıp tutmayın bu ürününüz bile olsa bilmiyorsanız açıkça söyleyin müşteri memnun kalır.tevazulu alçakgönüllü olun.Kendinizi sevin ki başkaları da sizi sevsin her insanın ayrı bir değeri olduğunu düşünün ona göre insanlara davranın ,nazik olun,çok şey bilseniz de bilmediğinizi farz edin ne oldum değil de ne olacağım diyin,dürüst olun,müşteriye yalan söylemeyin çünkü oda başkasına sizin adınıza söz verecek olayları baştan engellemek çok basittir.
İnsanların güvenini ve kendinize olan güveni kaybetmeyin güven telkin etmiş bir insan asla işsiz kalmaz.

*Piyasada işsizlik yoktur işini iyi yapamayan insanlar vardır sadece ,bunu unutmayın zorla bir işi de yapmayın.
*Her gün kendinizi motive edin günlük ve aylık planlar yapın.
*Müşteriyi keşfetmenin yollarını iyi bilin en iyi korunan bir kalenin bile bir girişi vardır.Daima çok kitap okuyun
*Pazarlamada başarıda en önemli etken nasıl ki bir devlet savaş yapmadan önce gerekli kuvvetlerini hazırlar,,seçilmiş bir ordu kurar,herkesin yetki ve görevini açık açık belirtir,açık olan saflarını belirler ve kapatır,evvela kendi içinde bütünlüğü sağlar amaç ve hedef birliği ederse sizde aynısını müşterinizle,personelinizle sağlayın .
*Hedefleriniz açık seçik anlaşılır ve uygulanabilir olsun.
*Harflerin tek başına bir manası yoktur kelimeler olmazsa şirketlerde satışta böyledir.Tamamlayıcı harf siz olun.
*Personeliniz işe girmeden önce, görevi yetkisi sorumluluğu astı-amiri neler bir kağıda yazın ve çaycıya bile dağıtın kimse yanlış yapmadan önce yanlış yapan olursa cezasını ne olur yazın bu kağıda.
*Her görüşmüş olduğunuz insana kartınızı verin,her müşterinizden de en az üç adet yeni potansiyel müşteri referansı alın.
*Çok iyi bir not sisteminiz olsun ağzınızdan çıkacak her kelimenin ileride size geri döneceğini unutmayıp yapamayacağınız şeylerin sözünü vermeyin.
*İnsanların seviyesine göre konuşun ,süslü kelimeler kullanmamaya özen gösterin.
*İnsanlara hitap ederken adıyla hitap edin.
*Çok iyi bir gözlemci olun.
*Her şeyi biliyormuşcasına kendinize güvenin ama hiç bi r şey bilmiyormuş gibi de bilgiye aç olun.

YAZAN: İBRAHİM TÜRKMEN

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu