İş Fikirleri ve İş KurmakTurizm Sektöründen Haberler

Termal Otel Yatırımı Yapan Kazanıyor

SİVAS NEDEN KAPSAM DIŞINDA?

Öncelikle belirlenecek pilot bölgelerde imar planı çalışmaları tamamlanacak ve yatak kapasitelerine göre termal su dağıtım hattı projeleri yapılacak. Sağlık Bakanlığı’nın doktor ve fizik tedavi uzmanı gibi sağkk personelini atayabileceği, Sağlık Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ortak kür merkezleri oluşturulacak.

Ancak oluşturulması planlanan termal kentler kapsamında, tanıtım yapılmadan dünyada Türkiye’nin tek markası olmayı başaran Sivas Kangal Balıklı Kaplıcaları’nın yer almadığı görülüyor. Sektör temsilcileri, Sivas Kangal Balıklı Kaplıcaları’nın yetirince destek ve teşvik verilmediğinden gelişemediğine vurgu yapıyor. Balıklar dünyada meşhur olmasına rağmen teşvik kapsamında yer almamasına anlam verilemiyor. Oysa kaplıcalar konusunda dünyada yapılan kongrelerde Kangal’daki kaplıcaların balıkları Dr. Fish olarak damgasını vurmayı başarabiliyor. Türkiye’den giden balıklarla Tayland’da ve İngiltere’de balıklı kaplıca açılmış durumda iken Sivas’ın neden kapsam dışında tutulduğu merak ediliyor.

ÇALIŞTAYIN GÜNDEMİNDEYDİ

Türkiye Kaplıcalar Derneği’nin geçtiğimiz yıl 12-16 Aralık’ta yapılan Turizm Çalıştayı’nda termal kentleri gündeme geldi. Termal kentlerin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) statüsüne getirilip buralarda organizasyon komitesi oluşturulup tek elden yönetilmesi önerildi. Böylece OSB’lerde olduğu gibi sektörün kendi kararlarını kendisinin vermesi, tüm kaplıcalarda ortak bir kaplıca kür kliniği oluşturulması isteniyor. Tüm oteller kür merkezinden istifade edip SGK uygulamalarından ve yurtdışındaki turistlerin hükümet desteklerinden faydalanarak buraya turist getirilebilmeleri sağlanabilecek. Bölgelerde sektöre eleman yetiştirecek derslikler ve sertifika programlarının oluşturulmasıyla Türkiye’deki işsizliğin ve göçün engellenebileceğine de dikkat çekiliyor.

4 termal turizm bölgesi

Güney Ege: Denizli, İzmir, Manisa Güney
Marmara: Balıkesir, Çanakkale, Yalova
Frigya: Afyonkarahisar, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Uşak Orta
Anadolu: Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat

Daha çok harcıyor

Termal turistlerin en önemli alışkanlıklarından biri, herhangi bir mevsime bağlı kalmadan, kendilerine yakın bölgelere sık sık seyahat etmeleri. Yatırımcılar, dünyada hızlıca gelişim gösteren ‘vvellness’ olgusunun yarattığı fırsatlara odaklanarak mevsimselliğin getirdiği sıkıntıları aşabilirler. Termal, Türkiye’nin turizm potansiyelinden farklı bölgelerin de pay almasını sağlıyor. Normal bir turist seyahat başına 700 dolar harcarken, wellness amaçlı turist 2 bin dolar harcıyor.

İNDİGO GROUP GENEL MÜDÜRÜ TOLGA TOSUN

“Dünyaya örnek olacak kalkınma”

“Kapadokya sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli termal turizm merkezi olmaya aday. Yılda 2 milyonu aşkın turisti ağırlayan Kapadokya dünyaca tanınan bir kültür turizmi bölgesi. Geliştirdiğimiz termal turizm yatırım projelerimizle bölgenin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Projelerin hayata geçmesiyle birçok sektörde yapılacak yatırımların doğal bir sonucu olarak ortaya çıkacak olan Bölgesel Ekonomik Kalkınma tüm dünyaya örnek olacaktır!’

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu