İş Fikirleri ve İş Kurmak

Yatırımcısını Arayan İş Fikirleri

Yatırımcısını Arayan İş Projeleri

Bursa’da düzenlenen Tekstil ve Otomotiv İnovasyon ve Tasarun Buluşmaları etkinliğinde orijinal projeler yatırımcılarla buluştu. Girişimciler tarafından büyük ilgi gören fuarda çok sayıda proje sergilendi. İşte tekstil ve otomotiv sektörlerine yönelik yatırım maliyeti düşük, yüksek katma değerli projeler…

KARANLIKTA ışık saçan halı, asansör yastığı, ekolojik boya, ısı-ses geçirmez çadır, cep telefonu şarj eden kumaş, radyasyon geçirmeyen askeri kamuflaj, ortopedik tabanlı çorap, deri atıklarından soğuktan koruyucu kumaş, fizik tedaviye yönelik ısı üreten tekstil, araçlar için gürültü azaltıcı yüzey… İşte bu ve benzeri ürünleri Türkiye’de hatta dünyada ilk siz üretebilirsiniz.

Yenilikçi tekstil üretim teknolojisi ya da maliyet avantajı sağlayan makine ile rakiplerinize fark atabilirsiniz. Çevre dostu ekolojik ürünler üretebilir, otomotive yönelik inovatif malzemelerle ihracat şansınızı artırabilirsiniz.

is projeleri

İNOVASYON VE TASARIM GURULARI

Bursa’da düzenlenen Tekstil ve Otomotiv înovasyon ve Tasarım Buluşmaları için bu yıl bin 200 proje başvurusu yapıldı. Bunlar arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda 400 projenin tanıtım ve poster sunumları gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı akademisyenler tarafından hazırlanan yaratıcı projeler yatırımcı, sanayici ve girişimcilerden büyük ilgi gördü. Tekstil ve Otomotiv İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ekonomi Bakanlığı, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, tekstil ve otomotiv için ayrı ayrı Ar-Ge proje pazarı etkinlikleri, tasarım yarışmaları, workshop’lar gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu defilesinin yer aldığı Fiat Fashion Night ve etkinlikle eşzamanlı olarak ilk kez düzenlenen Bursa Ev&Stil Fuarı da büyük ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında bir sunum yapan dünyaca ünlü inovasyon ve tasarım gurularmdan Chris Bangle, Türkiye’de tekstil ve otomotivde tasarım konusunda ciddi potansiyel olduğunu belirterek, “Tekstilde başardıklarınızı, otomotivde de başarabilirsiniz” diye konuştu.

Tekstil tasarımı konusunda uzmanlaşmış William Myers ise, “Tekstil sektöründe biyolojik inovasyonun gelişimini anlattı. Sistemlerin ve üretimlerin küresel doğada olana benzetilmesi gerektiğini anlatan Myers, “Üretimlerimizi doğadan alarak çevremize daha az zarar vererek üretim yapma yollarının peşine düşmeliyiz. Dünyada biyolojik inovasyon alanında önemli tasarımlar geliştiriliyor. Artık yosundan deri üretiliyor. Ahşap sandalyeler yerini mantardan yapılmış sandalyelere bırakıyor” dedi. Para Dergisi olarak etkinliği takip ettik ve proje sahipleriyle görüştük. İşte yatırımcı, sanayici, girişimci ya da ortak arayan projelerden bazıları…

YENİLİKÇİ İZOLASYON MALZEMESİ

Tekstil ya da bina izolasyonunda kullanılan jüt lifinin tamamı yurtdışından ithal ediliyor. Bu proje ile söz konusu malzemenin ilk kez yerli üretimi gerçekleştirilecek. Jüt lifinden nano ve mikro boyutta jüt tozları üretildi. Labo-ratuvar ortamında elde edilen bu tozlar sprey metoduyla kumaş ya da beton yüzeye uygulanacak. Nano ve mikro boyuttaki jüt liflerinin yüzey alanı artırıldığı için jütün özünde var olan yalıtım özelliği daha da artırılmış olacak. Projenin toplanı yatırım tutarı 195 bin dolar.

YÜKSEK İSI YALITIMLI KUMAŞ

Bu proje ile Türkiye’de ilk kez koruyucu tekstiller için uygun bir aerojel üretilecek. Aerojel dünyada en düşük ısıl iletkenliğe ve yoğunluğa sahip bir malzeme. Proje ile elde edilecek aerojel sayesinde yüksek ısı yalıtımı yapabilen kumaş üretilecek. Proje Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Kanık tarafından geliştirildi. Projenin toplam yatırım bütçesi ise 150 bin TL.

ASANSÖRLER İÇİNE HAVA YASTIĞI

Son yıllarda asansör kazaları hızla arttı. İşte bu gerçekten yola çıkan Gaziantep Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nazan Kalabek, asansörler için hava yastığı geliştirdi. Bu proje ile tipti otomobillerdeki gibi tekstil tabanlı bir koruma yastığı üretilecek. Projenin tamamlanması için 50 bin TL’lik yatırıma ihtiyaç var.

BAKTERİLERE KARŞI KORUYUCU KIYAFET

Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. İdris Çerkez, hem askeri hem de tıbbi tekstil alanlarında biyolojik koruma sağlayan yüksek katma değerli ürünler geliştiriyor. Bu proje ile antibiyotik dirençli bakterilere karşı koruyucu tekstiller geliştirilecek. Projenin yatırım tutarı 200 bin Tl.

RADYASYONA DAYANIKLI ASKERİ KAMUFLAJ

Bu proje ile askeri kamuflaj giysileri için radyasyonu absorbe eden ileri teknoloji lifleri geliştiriliyor. Geliştirilen giysiler sadece radyasyondan korumakla kalmayıp aynı zamanda vücut ısısının tespit edilmesine olanak vermediği için kullanıcılarının termal kameralar tarafından fark edilmesini de engelliyor.

YENİ NESİL AFET ÇADIRI

Ege Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nida Oğlakcıoğlu ve ekibi, yeni nesil bir afet çadırı geliştirdi. Bu projede aerojel özellikli içyapı ve alüminyum bazlı kumaş dış yapı ile oluşturulacak paneller yeni nesil çadırın temelim oluşturacak. Basit bir iskelet sisteminin desteklediği çadır sahip olduğu hafiflik ve üstün ses-ısı yalıtım özelliğiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda alev almazlık, kolay nakliye ve depolama özelliklerine sahip. Güçlü avantajlara sahip çadırın üretimi için 45 bin TL’lik yatırım gerekiyor.

ARAÇLAR İÇİN GÜRÜLTÜ AZALTICI YÜZEY

Uludağ Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Fatih Süvari ve ekibi, araçlar için ince ve hafif, gürültü azaltıcı dokusuz yüzey malzeme geliştiriyor. Özel yüzey malzemesi ile araç içindeki yolcular kendilerini daha rahat ve konforlu hissedecekler. Projenin tamamlanabilmesi için 93 bin dolar gerekiyor. Proje ekibi endüstrinin taleplerini tasarım sürecinde dikkate alacak.

BOR KATKILI NANOLİF

Proje ile koruyucu tekstillerde kullanılacak bor katkılı nano lif esaslı kompozit malzeme üretilecek. Proje Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Cengiz Çallıoğlu ve ekibi tarafından geliştirilmiş. Bu projede koruyucu tekstillerde kullanım amaçlı borik asit ve bor karbür katkılı nano lif esaslı kompozit malzeme tasarlanıp geliştirilecek. Koruyucu tekstillerde ara yüzey olarak kullanılabilecek olan nano lifli yüzeyler polipropilen spunbond dokusuz yüzeyler ile kombine edilecek. Proje bütçesi 80 bin TL

KİRE VE KÜFE DAYANIKLI OTOMOBİL DÖŞEMESİ

Otomobil içerisinde tüketilen gıda maddeleri koltuk ya da paspaslara dökülüyor. Bu maddeler zamanla otomobil döşeme kumaşları ve paspaslar tarafından absorbe ediliyor ve araba içerisinde kötü koku, kir ve küfe dönüşüyor. Bu çalışmada söz konusu sorunların çözülmesi için döşemelik kumaşların üretiminde polyesterle gümüş içerikli bioaktif smartcel lifinin farklı oranlarda karıştırılması ve uygun karışım oranımn belirlenmesi planlanıyor. Proje Gaziantep Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Züleyha Değirmenci ve ekibi tarafından geliştirilmiş. Bütçesi 80 bin TL.

BALİSTİK DAYANIMU HAFİF ZIRH

Balistik ekipmanlarda kullanılacak yüksek balistik dayanımlı, hafif, elektromanyetik kalkanlama özellikli kompozit zırh tasarımı ve üretimi hedefleniyor. Kompozit zırh üretiminde yüksek mukavemet, elastisite modülü ve yüksek performanslı karbon lifinden dokunmuş kumaş takviye malzemesi ve çok katmanlı karbon nano tüplerle modifiye edilmiş epoksi matris kullanılacak. Kullanılan yüksek karbon oranı ile elektromanyetik kalkanlamanm sağlanması planlanıyor. Projeyi Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Araş. Gör. Enes Çakmak ve ekip arkadaşları hazırlamış. Proje bütçesi 150 bin TL.

HAFİF OTOMOBİL TAMPONU

Bu proje ile hafif, dayanıklı ve darbe sönümleyici özellikte tekstil lifleri takviyeli kompozit otomobil tamponu geliştirilecek. Poliüre bazlı lifler ile karbon liflerin uygun bir reçine muamelesi ile elde edilecek kompozit yapılar ya da katmanlar halinde kullanılacak olan poliüre ve karbon lifi tabakalar, otomobil tamponu imalatında kullanılacak. Bu sayede, hafif, sağlam ve emniyetli otomobil üretimi mümkün olacak. Projeyi Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Canbolat ve ekibi gerçekleştirmiş. Projenin bütçesi 225 bin TL.

OTOMOBİL KAPORTASINDA TEKSTİL KULLANIM!

Yakıt ekonomisi sağlamak için daha gelişmiş motor tasarımları yapılırken araç ağırlığını azaltma yolunda da çalışmalar yapılıyor. Otomobil teknolojisi ne kadar gelişse de çeşitli sebepler sonucu oluşan trafik kazalarında araçlarda meydana gelen hasarların önüne geçilemiyor. Bu proje ile hem üretim aşamasmda kaportaya giydirilebilen hem de sonradan araca adapte edilebilen, aracın ağırlığını azaltan ve darbeyi sönümleme etkisi olan tekstil yüzeyleri tasarlanmış. Proje Çukurova Üniversitesi’nden Sabiha Sezgin Bozok ve ekibi tarafından hazırlanmış. Bu projenin tahmini bütçesi 200 bin TL.

SIRT AĞRISINI ÖNLEYEN GİYİLEBİLİR DÖŞEMELİK

Konfor ve estetik otomobil koltukları açısından oldukça önemli. îşyerleriyle evler arasındaki mesafelerin ve trafik yoğunluğunun artması gibi çeşitli nedenlerden dolayı otomobillerde geçirilen zaman her geçen gün biraz daha artıyor. Bu çalışmada otomobil koltuğuna kolay monte edilen vücut ısısını hisseden ve sırtın şekline göre biçim değiştiren aynı zamanda sürücü koltuğa oturduğunda kolay giyilebilen özel bir jel ve termokromik liflerle doldurulmuş bir ürün tasarlanıyor. Projenin bütçesi 50 bin TL. Projeyi Gaziantep Oniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ebru Çoruh ve ekibi hazırlamış.

UÇAK KOLTUKLARI İÇİN HİJYENİK KILIF

Temas yoluyla bulaşan hastalıklar solunum yoluyla bulaşan hastalıklar kadar zorlu ve ölümcül olsa da, onların bulaşma ortamını ortadan kaldırmak daha kolay. Hastalıkların ortaya çıktığı bölgelerden başka yerlere taşınması günümüzün ulaşım şartlarıyla, özellikle uçakla, iyice kolaylaştı. Bu çalışma uçaklar için temasla bulaşan hastalıklardan koruma amaçlı hazırlanması düşünülen hijyenik koltuk kılıflarının tasarımıyla ilgili. Projeyi Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu ve ekip arkadaşları geliştirmiş. Projenin bütçesi 125 bin TL.

ALTERNATİF DEKORATİF TEKSTİL

Bu çalışmada iç mekanlarda kapı camlarında veya paravan olarak kullanılan malzemelere alternatif olarak düşünülen, cam etkisi verecek tekstil yüzeyleri tasarlanmış. Kırılmazlığı olması sayesinde çocukların bulunduğu mekanlarda güvenlik açısmdan önem kazanacak. Aynı zamanda farklı şekillerde renklendirme yapılarak dekoratif olarak da kullanılabilecek. Projeyi Çukurova Üniversitesi’nden Ramazan Tuğrul Oğulata ve ekibi hazırlamış. Projenin bütçesi 50 bin TL.

SÜPER STREÇ DENİM KUMAŞ

Büyüklük ve katma değer açısmdan de-nim kumaşların tekstil endüstrisinde önemli bir yeri var. Denim piyasasında öne çıkan streç denim kumaş ve bu kumaşlardan yapılan giysilerin gelecekte daha da önem kazanacağı öngörülüyor. Bu proje ile streç denim kumaşlardan yapılan giysilerde vücut-giysi bütünleşmesinin uygun bir şekilde sağlan-için uyguladıkları basmç hesaplanarak fonksiyonel özellikler geliştirilecek, Proje Çukurova Üniversitesi’nden Osman Babaarslan ve ekibi tarafından geliştirilmiş. Projenin bütçesi 300 bin TL.

KARANLIKTA İŞIK SAÇAN HALI

Ev tekstilinde çok önemli bir yere sahip olan halılar son zamanlarda sadece renk ve tasarımlarıyla değil fonksiyonel özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Gelişen nanoteknoloji sayesinde halıya antibakteriyel, kir tutmaz, anti statik gibi birçok özellik kazandırıldı. Bu proje kapsamında karanlıkta ışık saçan, aynı zamanda kendi kendini temizleyebilen multifonksiyonel halı tasarlanmış. Projeyi Boyteks’ten Ruziye Şahin ve ekibi hazırlamış. Projenin bütçesi 200 bin TL.

SELÜLOZİK ESASLI TEKSTİL BOYAMA

Tekstil sektörünün yoğun olduğu ülkemizde kaynakların tüketimi ve atık üretimi hızlı bir şekilde artıyor. Dünyada “sürdürülebilirlik” kavramına verilen önemin artması ile tekstil sektöründe en fazla kullanılan selülozik ürünlerin terbiye işlemleri de yeniden gözden geçirilmeye başlandı. Bu çalışmada selülozik esaslı liflerin boyanması için çok daha az su, kimyasal madde ve enerji kullanarak daha az atık oluşumunu sağlamak için yeni bir boyama yönteminin geliştirilmesi amaçlanmış. Projeyi Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şule Sultan Uğur ve ekibi geliştirmiş. Projenin bütçesi 150 bin TL.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ EKOLOJİK TEKSTİL

Tekstil sektöründe organik ürünler gün geçtikçe daha fazla ilgi görüyor. Bu nedenle doğal boyarmadde gereksinimi artıyor. Klasik kökboyama yöntemi yüksek maliyetli ve fabrikasyon üretime elverişli değil. Bu projenin amacı daha önce laboratuvar ortamında uygulanan sentetik boyama fiyatına doğal boyama prosesini endüstriyel boyuta taşımak… Bu sayede yüksek katma değerli tekstil ürünleri üretilecek. Projeyi Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karaboyacı ve ekibi hazırlamış. Projenin bütçesi 30 bin TL.

DOKUNMATİK HALI

Bu çalışma kapsammda halı ve halıflekslerin daha fonksiyonel ve kullanışlı hale getirilmesi ve teknolojik gelişmelere uygun yeni halılar tasarlanması öneriliyor. Oteller, plazalar, üniversiteler, yurtlar ve evler gibi mekanlarda kullanılan halıların elekboyalarla muamelesi ve kablosuz elektrik uygulaması ile domesi hedefleniyor. Proje Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Canbolat ve ekibi hazırlamış.

KENEVİR LİFİNDEN PAMUK

Bu çalışmada pamuğa alternatif bir kaynak olarak yüksek potansiyel taşıyan kenevirden uzun selüloz lifleri eldesi. hedeflenmiş. Selüloz liflerini birbirine bağlayan lignin ve diğer bileşenlerinin, kağıt üretimine ağaç yongalarında bulunan selüloz dışındaki maddelerin yüksek sıcaklık ve basınçta kimyasal olarak çözündürülmesine benzer şekilde ayrılması planlanıyor. Projeyi Erciyes Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ömer Edip Kuzugüdenli hazırlamış. Projenin bütçesi 198 bin TL.

KULLAN-AT ŞAL HAVLU

İşletmeler artan maliyetleri azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak için yeni ürün arayışındalar. Bu proje ile otel, spa ve hatta evde kullanılmak üzere sıvıyı absorbe edebilen tek kullanımlık şal havlu üretimi geliştirilecek. Projeyi Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Şule Sultan Uğur ve ekibi hazırlamış. Projenin bütçesi 100 bin TL.

YARA İYİLEŞTİRİCİ BİYO MALZEME

Kazalar ve hastalıklara yapılan cerrahi müdahaleler sonucu oluşan yaralar için acil önlem alarak çevrenin olumsuz etkilerinden korunmak oldukça önemli. Bu yaralarda karşılaşılan en önemli sorunlar kanama ve enfeksiyon. Bu çalışma ile biyomalzeme ile yaralara acil müdahale edilebilecek bir ürün geliştirilecek. Üretilecek biyomalzeme kanamayı durdurucu ve enfeksiyon önleyici özelliklere sahip olacak. Projeyi Kahramanmaraş Sütçü îmam Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İsmail Tiyek ve ekibi geliştirmiş. Projenin bütçesi 187 bin TL.

ORTOPEDİK TABANLI ÇORAP

Babet ayakkabıların ayak tabanında aşırı yüklenmeye ve dolayısıyla ayak ağrılarına ve ayak yorgunluğuna neden olduğu belirtiliyor. Ortopedik ayak tabanlıkları hacimli yapıları nedeniyle babetlerle kullanılmıyor. İşte bu sorunlara kökten bir çözüm sunan Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ziynet Öndoğan ve ekibi babet çorabı geliştirdi. Bu çorabın ayak tabanındaki ortopedik bölgeler silikon ile desteklenecek ve böylece ayak ağrılarının giderilmesine katkı sağlanırken ürünün çorap görüntüsü korunmuş olacak. Projenin bütçesi 117 bin TL.

DİYABET HASTALARI İÇİN ÇORAP

Diyabet çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri. Projede geliştirilmesi hedeflenen ürün ile diyabetlilerde kaşıntı ve iltihaplanma gibi sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Geliştirilecek gümüş katkılı ve ekstra gözenekli yapıya sahip PAN esaslı liflerin ürüne iyi bir hava akışı ve anti bakteriyel özellik kazandırması bekleniyor. Ayrıca ürünün kullanılan bölgeye daha az basınç uygulamasıyla yara oluşumu önlenebilecek. Projeyi Çukurova Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Mutlu Kurban ve ekibi hazırlamış. Projenin bütçesi 80 bin euro.

MEME UCU ÇATLAĞINI İYİLEŞTİREN SUTYEN

Meme ucu çatlakları gebelik sürecinde ve emzirme döneminde kadınların maruz kaldığı en büyük sıkıntılardan biri. Bu sıkıntı çoğu annenin bebeğini emzirememesine ve böylece bebeğin de anne sütünden yeterince yararlanamamasma neden olabiliyor. Bu projede, hamileler için hamileliğin son aylarında ve lohusa döneminde kullanılmak üzere meme ucu çatlaklarını önleyen ve oluşan çatlaklan iyileştirme sürecini kısaltan yeni bir sutyen ve portatif göğüs pedi geliştiriliyor. Projeyi Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mucella Güner ve ekibi hazırlamış. Projenin , bütçesi 137 bin TL.

YERLİ İPEK AMELİYAT İPLİĞİ

Türkiye’de henüz ipek ameliyat ‘ ipliği üreten yok. Oysa ameliyatlarda en çok bu tür tercih ediliyor. İşte bu proje ile yerli kozalar kullanılarak tüm işlem adımları yurtiçinde tamamlanan ipek ameliyat ipliği üretilecek.

Projeyi Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Esra Karaca ve ekibi geliştirmiş. Projenin bütçesi 250 bin TL.

Scan0010

Hangi kategoride kim ödül aldı?

Kategori 1: Boya, Baskı, Kaplamada Verimlilik

Birincilik ödülünü Süleyman Demirel Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karaboyacı, “Yüksek katma değerli ekolojik tekstil üretimi için endüstriyel doğal boya proseslerinin geliştirilmesi” projesiyle aldı. Kasetsart Üniversitesinden Dr. Jantip Setthayanond’a “Ev tekstilleri için sigara dumanı kokusu karşıtı apre işlemi” projesi ile ikincilik ödülü verildi. Uludağ Üniversitesi’nden Dr. Semiha Eren ise, “Tekstilde hidrojen peroksit ağartmasında yeni aktivasyon yöntemlerinin araştırılması” projesiyle üçüncü oldu.

Kategori 2: Koruyucu ve Askeri Tekstiller

Ege Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nida Oğlakcıoğlu “Yeni nesil afet çadırı tasarımı” ile birinci seçildi. Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayşe Bedeloğlu, “Elektromanyetik kalkanlama özellikli, esnek ve şeffaf polimerik nanokompozitlerin geliştirilmesi” projesiyle ikinci oldu. Marmara Üniversitesinden Dr. Muhammet Uzun ise “Çok fonksiyonlu tekstil esaslı akıllı kompozit dizaynı” ile üçüncülük ödülünü aldı.

Kategori 3: Fonksiyonel Lif ve Polimerler

Akdeniz Üniversitesinden Doç. Dr. Numan Hoda, “Yeşil kimya ile üretilmiş Ag nanopartiküllerinin nanoliflerlere uygulanması” projesi ile birincilik ödülünü aldı. Süleyman Demirel Üniversitesinden Dr. Demet Yılmaz, “Nanolif içerikli inovatif iplik üretimi prosesinin geliştirilmesi ve çok fonksiyonlu iplik üretimi” projesi ile ikinci oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aysun Akşit ise “Lignin içerikli güç tutuşur ve antibakteriyal tekstil malzemeleri” projeleriyle üçüncü oldu.

Kategori 4: Kumaş Teknolojisinde Yenilikler

Bu kategoride birincilik ödülü, “Elektroeğirme yöntemiyle hazırlanan ısıl konfor özellikli kumaş üretimi” projesiyle Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Prof. Dr. Cemil Alkan’a verildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Doç. Dr. Remzi Gemici, “Çok iğneli yenilikçi bir elektrospinnig cihaz tasarımı” ile ikinci oldu. Zirve Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Taşdemir ise “Tatlı ve tuzlu sularda organik su ürünleri yetiştiriciliğine elverişli nonwoven kumaş tasarımı” ile üçüncü oldu.

Kategori 5: Taşıt Tekstilleri ve Kompozitler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Volkan Eskizeybek, “Anlık olarak hasar oluşumunu algılayabilen çok fonksiyonlu karbon fiber termoset kompozitler” projesiyle birinci oldu.

Gaziantep Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Züleyha Değirmenci, “Bioaktif smartcel lifinden kokuya, kire ve küfe karşı dayanımlı otomobil döşemeliklerinin üretilmesi” projesiyle ikinci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Dr. Erdem Selver ise “Otomobillerin balistik dirençlerini artırmak için silika nano-partikül takviyeli kompozit yapılar” projesiyle üçüncü oldu.

Kategori 6: Tıbbi Tekstil ve Teknik Giysi

Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Esra Karaca, “Nanolifli cerrahi adezyon bariyeri üretimi” ile birinci, Bursa Teknik Üniversitesinden Dr. Sukhwinder Buhullar, “Biyomedikal uygulamalar için akıllı kompres bandaj” İle ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burçak Karagüzel Kayaoğlu ise “Non-woven tekstil yüzeyine mikro kanal sistemi entegrasyonu ile biyosensör tasarımı ve üretimi” projesiyle üçüncü oldu.

Para Kazandıracak İş Fikirleri

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu