Teknoloji ve İnovasyon Haberleri

2015 Paris Otomobil Fuarında Yeni Çıkan Araba Modelleri

CITROEN DS DIVINE

DS ailesinin genişleyeceği ve ayrı bir marka olacağı açıklandı. Önceden tanıtılan diğer DS konseptleriyle oldukça benzer bir yüze sahip olan otomobil, kompakt bir hatchback olarak düşünülmüş.

CITROEN DS DIVINE

İç mekanda kişiselleştirme olanaklarının artması için özel çaba harcanan otomobilin kokpitin-deki bazı parçalan çıkarıp yenisini takmak 15 dakika sürüyor. Lazer teknolojili farları DS3’ten ilham alan konseptin uzunluğu 4210 mm. Kaput altında 1.6 litrelik 170 HP gücündeki benzinli PSA motoru yatıyor.

PEUGEOT EXALT N02 CONCEPT

PEUGEOT EXALT N02 CONCEPT

Pekin’de de gösterilen konsept, Peugeot’nun olası dört kapılı coupe modelleri hakkında ipuçları veriyor. Arka bölümde deri-tekstil karışımı malzemeler karoseri süslerken, bunun sadece süsten ibaret olmadığı, ayrıca aerodinamiye de katkı sağladığı söyleniyor.

PEUGEOT EXALT N02 CONCEPT yeni

İç mekanda Pure Blue adı verilen sistem sayesinde havalandırma sisteminin mantar ve bakterileri sürekli temizlediği söyleniyor. Otomobile güç veren 1,6 litrelik 270 HP gücündeki benzinli motor RCZ R’dan tanıdık; ona 50 kW gücünde elektrikli motor eşlik ediyor.

RENAULT EOLAB CONCEPT2

RENAULT EOLAB CONCEPT2

Bundan 10 yıl sonrasını şimdiden şekillendirme hedefi taşıyan konsept, 2024 yılının şehir otomobillerinin ön gösterimi niteliği taşıyor. 1.0 litrelik 3 silindirli motoru 75 HP güç üretirken, elektrikli motor 67 HP güç ve 200 Nm anlık tork üretebiliyor.

RENAULT EOLAB CONCEPT2 ici

3 vitesli şanzıman, gücü ön tekerleklere iletiyor. 955 kg’lık konseptin rüzgar direnci 0.235 Cd ve en önemlisi, 100 km’de yalnızca 1 litre yakıt tüketiyor.

HONDA CR-V MAKYAJ

HONDA CRV MAKYAJ

Honda’nın tecrübeli SUV’u CR-V, kapsamlı bir makyaj operasyonuyla karşımızda. Tamponları ve radyatör ızgarası elden geçirilen otomobilin jant tasarımı da değiştirilmiş. İç mekandaysa daha albenili döşemeler ve kokpit parçalarının kullanılması bekleniyor.

HONDA CR-V MAKYAJ

En büyük yenilikse kaputun altında; yeni türbo beslemeli, 1.6 litrelik dizel motor 160 HP güç üretiyor. 1-DTEC motor, 9 vitesli otomatik şanzımanla işbirliği yapıyor ve dört tekerlekten çekişle gücü yere aktarıyor.

AUDI TT SPORTBACK CONCEPT

AUDI TT SPORTBACK CONCEPT

Dünya lansmanı Paris’te gerçekleştirilen TT Sportback konsepti, A3 Se-dan’ın sportif versiyonu olarak nitelendiriliyor; bu demek oluyor ki seri üretim halinde otomobil gözünü CLA’ya dikecek. 4.47 metre uzunluk 1.89 metre genişlik ve sadece 1.38 metre yüksekliğindeki konsept, TT’den 290 mm daha uzun, 60 mm daha geniş ve 30 mm daha alçak.

AUDI TT SPORTBACK CONCEPTici

MQB platformunu kullanan kon-septte EA888 kodlu 2.0 litrelik TFSI benzinli motor görev alıyor ve 400 HP güç üretiyor. 0’dan 100 km hıza 3.9 saniyede ulaşabiliyor.

LAMBORGHINI ASTERION LPI910-4

LAMBORGHINI ASTERION LPI910-4

Asterion konsepti fuardaki en ilgi çeken modeller arasındaydı. Miura’dan ilham alan otomobilde 5.2 litrelik V10 motor görev alıyor ve 610 HP güç üretiyor. Huracan’dan alman motora, 7 vitesli çift kavramalı şanzıman ve ikisi önde, birisi şanzımana bağlı üç elektrikli motor eşlik ediyor. Elektrikli motorlar toplam 300 HP güç üretiyor.

LAMBORGHINI ASTERION LPI910-4 ici

Hibrit teknolojisini oluşturan organlar ek 250 kg ağırlık yaratıyor. 0’dan 100 km hıza 3.0 saniyede çıkan ve son hızı 320 km/s olan otomobil, sadece elektrikli de ilerleyebiliyor. Elektrik modunda 125 km/s hıza çıkabilen otomobil, bu durumda önden çekişli oluyor. 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 4.2 litre olarak açıklanıyor.

HALİT BOLKAN – PARİS

Önceki sayfa 1 2 3 4

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu