Kariyer ve İş

2018 İK Trendleri

UZAKTAN ÇALIŞMA MODELİ

2018’de istihdamda önemli bir artış beklediklerini, özellikle bilgi teknolojileri ve yazılım mühendisliği alanında ciddi bir büyüme olacağını ifade eden Crossvo-ver Türkiye Genel Müdürü Sinan Ata, buna neden olarak yazılım teknolojilerinin yarattığı milyar dolarlık otomasyon ve tasarruf fırsatlarını gösteriyor. “Şirketler rekabeti sürdürebilmek için iş süreçlerini otomatize etmeye devam edecekler. Bunun yanında bilgi teknolojileri ile iç içe geçmiş, direkt olarak teknik olmasa da katma değer yaratmaya dönük pozisyonların istihdam şansı artacaktır” diyen Ata’ya göre, artık pazarlama, iş geliştirme, destek ve satış uzmanlarından, klasik ofis uygulamalarından fazlasını bilmeleri beklenecek.

Dijital dönüşümün en çok pazarlama departmanlarını etkilediğini ve 2018’de de bu etkinin katlanarak devam edeceğini belirten Ata, “Verimlilik ve uzaktan çalışma yöntemleri 2017 yılının en çok konuşulan başlıklarıydı. Bu konularm 2018 yılında zirve yapacağım düşünüyorum. Ayrıca lojistik sektöründe pek çok rolün otomasyonda öncü olacağına inanıyorum. Daha fazla kazanan, daha çok teknik bilgi gerektiren pozisyonların çağındayız. Her meslekte, her iş ve üretim sürecinde A/B testleri yapmak bir mesleğe dönüşecek, iş dünyasının bilim adamları doğacak ve şirketlere optimizas-yon vadedecekler” diyor. Ata personel verimliliğin bilgisayar ortamından mobil ortama taşımanın ise bu yılın en büyük adımı olacağını belirtiyor. “Bu şekilde şirketler saha çalışanlarının performansını daha net takip edebilecek” diyor.

ESNEK ÇALIŞMA YAYGINLAŞIYOR

Ekonomide uygulanacak politikalar ve alınacak tedbirlerle istihdamın 1 milyonun üzerinde arttırılmasının hedeflendiğine işaret eden REED Türkiye Genel Müdürü Asiye Yıldırım’a göre, Sanayi 4.0 ile birlikte iş süreçlerinde önemli değişimler olacak ve bu nedenle başta üretim olmak üzere tüm sektörlerde dijital alanlara hakim profillere duyulan ihtiyaç artacak.

“Geçici İş ilişkisi Kanunu” ile 2017 itibariyle hayatımıza giren esnek çaiışma modelinin de 2018’de istihdamda bir hareketlenme yaratacağına değinen Yıldırım, “Özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulmasına imkan tanıyan kanunun çıkmasının ardından ekonomiye önemli katkılar sağlayabilecek insanlar iş hayatma katılabilecek. Öngörümüz 2018 yılında bu modelin Türkiye iş dünyasına önemli kazanımlar sağlayacağı yönünde” diyor.

Esnek işgücü çalışma modeli tüm dünyada küresel ekonomik dönüşüm ve teknolojik gelişmelerin yarattığı en önemli istihdam modellerinden biri olarak kabul ediliyor. Kuramların sürekli istihdam
etmek zorunda olmadıkları, ihtiyaç duydukları uzmanlıklara ihtiyaç duydukları anda ulaşmalarım sağlayan bu iş modeli sayesinde işverenler dönemsel veya proje bazlı oluşabilecek işgücü ihtiyaçlarına artık ‘Geçici İş İlişkisi’ kurma lisansı almış özel istihdam büroları üzerinden sahip olabiliyor. Esnek çalışma modeli ağırlıklı olarak nitelikli mavi yaka ve beyaz yakaya hitap ediyor. REED Türkiye toplam işgücünün yüzde 5’inin özel istihdam büroları aracılığıyla esnek olarak istihdam edileceğini öngörüyor.

PERAKENDEDE POZİSYON ARTIŞI
%0

Önceki sayfa 1 2

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Başa dön tuşu