Teknoloji ve İnovasyon Haberleri

Bilişimde Sektör Liderlerinin Hedef ve Beklentileri

Hakan ÖZKARA/ IAS Genel Müdürü
“Birinci lige çıkabiliriz”

2017’deki büyüme oranı umut verici. Bu büyümenin sürdürülebilir olmasını ümit ediyor ve planlarımızı buna göre yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 74 yeni proje sattık. Bu yıl bunun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Sene başında insan kaynağımızı yüzde 50 kadar artırma kararı verdik. Erken seçim kararının piyasalarda bir belirsizlik oluşturma riski var ancak seçimden sonra yatırımların hızlı bir şekilde artmasını bekliyoruz. Bu sebeple herhangi bir aşağı yönlü revizyon yapmadan Türkiye’deki ve faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerdeki yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, 2. Dünya Savaşı’ndan beri yaşanandan çok daha büyük bir dönüşüm gerçekleşecek gibi görünüyor. Teknolojik gelişmeler ve Endüstri 4.0 gibi stratejiler dikkate alındığında birinci lig ülkeleri ile diğer ülkeler arasındaki güç ve refah farkı çok daha derinleşecek. Türkiye genç nüfusu ve ekonomik büyüklüğü ile bu ortamda büyük bir potansiyele sahip. Önümüzdeki 10 yılda doğru stratejiler ile bunları kaldıraç haline getirebilirsek birinci lige çıkmamız kesinlikle mümkün.

Ulaş KAYACAN / Gençpa Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
“Dinamik bir piyasa var”

Türkiye’nin 2017 yılındaki yüzde 7.4’lük büyümesi direkt olarak piyasaya yansımadı. 2018 yılının ilk üç aylık dönemi yıllık büyümeye göre durgun geçti. Ancak ülkemizde dinamik bir piyasa var. Kısa zamanda büyümenin etkisinin piyasalara olumlu olarak yansıyacağını ve durgunluğun geçeceğine inanıyorum. Yılsonunda son beş yılın en parlak dönemine gireceğimizi düşünüyorum. Yıisonu hedeflerimizde bir
revizemiz bulunmuyor. Son dört yıldır her yıl yüzde 200 büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. 2018 sonunda yüzde 150 civarında büyüme hedefliyoruz.

Güven ÇELİKKAYA / CC Media Direktörü
“MENA’da büyüyeceğiz”

Geçen yıl yaptığımız satış hedeflerinin üç katını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Özellikle büyümemizi Türkiye dışında MENA bölgesindeki ülkelerde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2023 yılına kadar özellikle inf luencer marketing’in daha veri odaklı bir hale geleceği görüşündeyiz. Şu anda kendi geliştirme yaptığımız yazılımlar üzerinde çalışıyoruz. Markalar ile doğru influencer’ları yapay zeka çözümleri sayesinde eşleştiren ve kampanyaları otomatik yürüten | v çözümler geliştireceğiz. Bu sayede hem gücümüzü hem de etkimizi artırmayı planlıyoruz.

Ömer ARAS / RTB House Bölge Direktörü
“Dijital reklam yatırımları ABD ve Avrupa’dan fazla”

Türkiye’nin son 15 yılda ortalama büyüme oranı 3.3 iken bu oran dijital reklamcılığı da içine alan reklam sektöründe yüzde 8.3 olarak gözleniyor. Türkiye’deki djjital reklam yatırımları Avrupa ve dünya ortalamasının üzerinde gerçekleşti. lAB’nin son rakamlarına göre 2017 yılında toplam yüzde 15’in üzerinde gerçekleşen büyüme rakamıyla pazar hacmi 2 milyar TL’nin üzerine çıktı. Bu ivmenin 2018 yılında da devam ederek çift haneli büyümeleri sürdürmesi bekleniyor. RTB House son iki yıl içerisinde müşteri bazında 3 kat büyüme gerçekleştirirken 2017 yılını cirosal anlamda yüzde 100 büyüme ile kapadı. Dünya çapında dijital reklam sektörünün 2025 yılına kadar yüzde ll’in üzerinde büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bu büyümeyi tetikleyecek ülkelerin başında ise Türkiye ve gelişmekte olan ülkeler geliyor.

Kandan Özgür GÖK / Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi
“Gelecek kolaboratif robotta”

Universal Robots olarak 2017’de yüzde 72’lik bir büyüme ile 170 milyon dolar gelir elde ettik. 2017’de yakaladığımız büyümeyi 2018 yılında da sürdüreceğimize inanıyoruz. 2018’de iş birliğine dayalı robot pazarındaki artışla birlikte pazardaki lider konumumuzu sürdürürken, yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz. Yakın gelecek için işbirliğine dayalı kolaboratif robotların daha fazla talep göreceğine ve geleceğin kolaboratif robotta olduğuna dair bir değerlendirme yapabilirim. Bununla ilgili yapılan araştırmalar, 2021 yılına kadar kolaboratif robot kullanımlarının yüzde 75 oranında artış sağlayacağını öngörüyor. Kolaboratif robotun mucidi olan Universal Robots, geleceğin insan-makine iş birliğinde olduğu vurgusundan hareketle, artan bu pazar ve bununla birlikte oluşacak yeni ihtiyaçlara cevap verecek çalışmalarını sürdürüyor.

Cem Çelik
“İlk çeyrek beklentimiz yüzde 10”

2018’in ilk üç ayı için yüzde 10, 2018 ortalaması olarak ise yüzde 8’lik bir büyüme bekliyoruz. Kurum olarak hedefimiz ilk üç ay için dolar bazında yüzde 15, 2018 ortalaması olarak yüzde 25’tir. Şimdilik hedeflerimizde de bir revize yok. 2023 sektör hedefleri, global şirketlerin ve yerli girişimcilerin yaptığı yatırımlarla ileri teknoloji ürün geliştirme ve rekabetçi olarak üretebilme altyapısının oluşturulması. Biz de SI yabancı yatırımcılarla ortaklığa, insan kaynağı ve ürün yerelleştirme konularında Ar-Ge çalışmalarına başladık.

Cenk KIVILCIM / Cisco Türkiye Genel Müdürü
“Dijitalleşme sektöre can suyu olacak”

Önümüzdeki 10 yılda üretim, finansal hizmetler, perakende, hizmet sağlayıcılar, sağlık ve enerji olmak üzere altı büyük sektörün dijital dönüşüm ile birlikte yaratacağı ek katma değer 2.38 trilyon dolar olarak hesaplanıyor. Bugünkü şartlarda bu toplam ekonomiden alacağımız pay ancak yüzde 1’i buluyor.

2023 yılına kadar hedefimiz bu tutarı en azından yüzde 2’ye çıkarmak olmalı. Cisco olarak hem özel sektörde djjital dönüşüme ivme katmak, hem de girişimcilerin katma değeri yüksek ürün ve hizmet tasarlamalarına destek olarak Türkiye’de pazar payımızı artırırken yerel girişimcileri global portföyümüze dahil ederek onları dünyaya satış yapan şirketler haline getirmek ve sağlıklı bir girişim ekosistemi oluşturmak amacı ile Cisco İstanbul İnovasyon Merkezimizi bu yıl Nisan ayında açtık. 20 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye’de hem ICT pazarının geleceğine hem de girişimci zihinlere olan inancımız bizi ülkedeki yatırımlarımızı bu yönde yoğunlaştırmaya itti.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu