Emlak ve Gayrimenkul Haberleri

Gayrimenkul Projeleri 2017

2016 yılında, gayrimenkul satışlarında yaşanan hızlı düşüşün ardından geçtiğimiz Sonbahar’dan itibaren Emlak Konut’un ve GYODER’in gayrimenkul sektörüne canlılığını geri kazandırmak üzere hayata geçirdikleri projeler kısa sürede meyvelerini vermeye başladı. Yatırımcıya kolaylık sağlayacak kredilerin temini ve banka kredi faizlerinde yapılan indirimler sonrasında gayrimenkul sektörü eski canlılığını geri kazanmaya başladı. Özellikle kentsel dönüşüm kapsamına girmesi muhtemel olan bölgelerdeki talep artışı, kentsel dönüşüm ile birlikte yenilenip değer artışı yaşayacak olan bölgelere bireysel yatırımcıların yoğun ilgi göstermesine neden oldu. Emlak Konut’un Şubat ve Mart ayları boyunca geçerli olan “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” sloganıyla başlattığı kampanyanın Nisan ayında elde edilen sonuçları da beklentileri karşıladı.

Nisan ayında bu kampanyanın sonuçlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurum şu değerlendirmeyi yapıyor, ”2017 yılının ilk üç ayında 2 bin 833 adet konut satışı ve 2.88 milyar TL satış değerine ulaşmış bulunmaktayız. Öncelikle bu başarıdan dolayı gerek Emlak Konut gerekse yüklenici firmalarımızda emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerimi borç biliyorum. İlk çeyrek sonuçlarımızı 2017 yılının başında paylaşmış olduğumuz hedeflerimiz açısından değerlendirdiğimizde, bin 350 adet bağımsız bölüm satış hedefinin yüzde yüzden fazla bir oran ile aşıldığını görmekteyiz.” Sektörü yakından izleyen Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar ise kampanyanın kalıcı sonuç bırakması için yapılması gerekenlere dikkat çekiyor, “Konut kampanyaları kısa vadede ekonomiyi canlandırır. Ancak kalıcı bir hareketlilik için kalıcı düzenlemeler geliştirilmeli. Zira konut sektörü uzun süredir Türkiye ekonomisinin lokomotifi görevini görüyor.” Kampanyanın bankalar açısından sonuçlarını da değerlendiren Aybar, “Kampanya öncesinde bankaların konut kredisi faiz oranları yüzde 1,10 ile 1,15 bandında iken yüzde l’in altma indi. Bu sayede önümüzdeki yıllar için yatırımların ve projelerin devam etmesi sağlandı. Bu kampanya sayesinde 2016 sonunda konut satışları rekor kırdı. Şimdiki kampanya ise 2017’yi kazanmayı amaçlıyor.

Hem sektöre canlılık getirmek hem bu canlılığı korumak hem genel ekonomiye katkı sağlamak hem de inşaat sektörüne güven vererek üretimi artırmak amaçlanıyor” dedi. Hükümetin, gayrimenkul sektöründe yatırımları artırmak ve yabancıları teşvik etmek amacıyla konut satışlarına getirdiği KDV muafiyeti de geri dönüşlerini vermeye başladı.

Bu durumu değerlendirmek isteyen yatırımcılar projeleri daha yakından incelemeye başladı ve bunun neticesinde ülkeye giren döviz miktarı 25 milyon lirayı buldu. Bireysel gayrimenkullerin yanı sıra ticari gayrimenkuller de yabancı yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Ön talep döneminde dahi yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi ile karşılanan projelerin satışları ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaya başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde gerçekleştirilen “Gayrimenkul Sertifikası” da yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Gayrimenkul Sertifikası, farklı gelir gruplarına aynı projeye yatırım yapma imkânı sağlıyor. Gayrimenkul sektöründe yeni bir finansal yatırım aracı olacak olan sertifika ile gayrimenkul alacak birikimi olmayan küçük yatırımcı da gayrimenkul projelerinden pay satın alarak projelere topraktan ortak olma şansına sahip oldu. İlk Gayrimenkul Sertifikası, İstanbul Başakşehir’de bu yılın Şubat ayında inşaatına başlanan Park Mavera 3 Projesi ile halka sunuldu. Sermaye piyasalarının uzun süredir beklediği ivmenin gayrimenkul sertifikaları ile sağlanacağını söyleyen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkam Hikmet Karadağ şunları söylüyor, “Yatırım aracı olarak gayrimenkule yaptığınız yatırım, sertifika şeklinde menkul kıymete dönüşüyorsa, dilerseniz sertifika adedini tamamlayarak konut sahibi oluyorsunuz. Dilediğiniz zamanda da ikici elde satıp nakde dönebiliyorsunuz. Yatırım aracında dilendiği zaman nakde dönebilme, yatırımcının yatırım kararını pozitif yönde etkiliyor. Sertifika değerini yatırımcı veya müteahhit firma, arz eden açısından değerlendirmek lazım.”

Verilere yansıyan canlılık

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun verileri de gayrimenkulde canlanmaya işaret ediyor. TÜİK’e göre 2017 yılında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 4 oranında artış gösterdi.

Konut satışlarında en büyük pay, 232 bin 428 konut ve yüzde 17,3 oranla İstanbul’un oldu. İstanbul’da son beş yıldaki reel fiyat artışı yüzde 70,76 seviyesinde gerçekleşti. İstanbul’u yüzde 10,8’lik pay ile Ankara ve yüzde 6,1’lik pay ile İzmir takip etti. İstanbul’un cazibesini korumasının başlıca nedenleri arasında yabancı yatırımcılar tarafından halen marka şehir olarak görülmesi, finans merkezi olması yönünde gerçekleştirilen projelerin somutlaşması ve hızlı nüfus artışı gösterilebilir. Ankara ve İzmir’in İstanbul’u takip etme nedenleriyse; iki şehrin de İstanbul’dan sonraki en büyük finans merkezleri olması, kurumsal ve büyük çaplı projelerin özellikle geçtiğimiz beş yıl içinde bu illerde hayata geçirilmesi ve bu bölgelere göçün artması. Konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 7,6 oranında artarak 114 bin 446 oldu.

Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 66 konut satışı ve yüzde 17,5 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 bin 364 konut satışı ve yüzde 11,7 pay ile Ankara, 7 bin 170 konut satışı ve yüzde 6,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 4 konut ile Hakkari, 8 konut ile Ardahan ve 18 konut ile Şırnak oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 29,6 oranında artış göstererek 43 bin 334 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 37,9 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 8 bin 546 konut satışı ve yüzde 19,7 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 87,5 ile Ardahan oldu. Diğer konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 2,5 oranında azalarak 71 bin 112 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 11 bin 520 konut satışı ve yüzde 16,2 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 57,4 oldu. Ankara 8 bin 47 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 bin 149 konut satışı ile İzmir izledi. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 10,8 artarak 51 bin 988 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 45,4 oldu. İlk satışlarda İstanbul 9 bin 380 konut satışı ve yüzde 18 ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul’u 5 bin 206 konut satışı ile İzmir takip etti.

DEĞİŞEN İŞ YAŞAMIYLA BİRLİKTE OFİS TRENDLERİ DE DEĞİŞTİ

“Eroğlu Gayrimenkul Skyland İstanbul’da yer alan Tower, Loft ve Fiat ofis seçenekleriyle iş dünyasının değişen ofis trendlerine öncülük ediyor. Skyland İstanbul’un ofislerinde, modern iş dünyasının günlük ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bölümler ve ince detaylar yer alıyor.”

Konumu:

Skyland İstanbul, dünyaca ünlü yapılara imza atan Broadway Malyan’ın, Peri Bacaları’nm doğal dokusundan esinlenerek hazırladığı çok özel bir proje. Skyland İstanbul’u mükemmel yapan özelliklerden biri de konumu. Skyland İstanbul ulaşım kolaylığı, merkezi lokasyonu ve sosyal çevresiyle İstanbul’un en değerli yerlerinden biri olan Seyrantepe’de inşa ediliyor. 2. Köprüye sadece birkaç km’lik mesafede olan Skyland İstanbul, 1. ve 3. köprülerin bağlantı yolları üzerinde, havalimanlarının çok yakınında, İstanbul yollarının kesiştiği yerde. Taksim-Hacıosman metro hattının yanı başındaki konumuyla ulaşım sorununun ortadan kalktığı Skyland İstanbul, Seyrantepe TT Arena’nın yanında, bölgede TEM’e direkt bağlantısı olan tek proje. Proje yaklaşık 15 bin kişiyi buluşturan hareketli bir merkez olacak.

Şehir ve orman manzaralı Tower Ofisler

Eroğlu Holding, 34 yıldır Türkiye’nin lokomotifi sayılacak sektörlerde büyüyen bir ivmeyle faaliyet gösteriyor. Tekstilden gelen estetik anlayışım gayrimenkul sektörüne yansıtan Eroğlu Holding, 10 yıldır inşaat sektöründe öne çıkan projelere imza atıyor. Eroğlu Gayrimenkul’un tamamlanan projelerine ek olarak tovver, loft ve flat ofislerin bulunduğu Skyland İstabul’daki ofis projelerinin tamamı yaklaşık 350 bin metre kareye ulaşacak. 628 ofisin bulunduğu Skyland İstanbul’un ofis kulesi toplam 120 bin metre kare ofis alanından oluşuyor. Tovver ofisler yüksek yatırım değeri ve birleştirilerek her katta 2 bin metrekareye kadar istenilen büyüklükte tasarlanabilen yapısı, 360 derece İstanbul ve orman manzarasıyla dikkat çekiyor.

Yüksek tavanlı Loft Ofisler:

Skyland İstanbul yaklaşık 90 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ve tek katta bin 200 metre kare genişlik sunan loft ofisler ise 8 metre tavan yüksekliği ile rahat bir çalışma alanı yaratıyor.

Ferah çalışma ortamı sağlayan flat ofisler:

Eşsiz mimarisi, teknolojik üstünlükleri ve lüks donatılarıyla Skyland İstanbul’un bir başka ofis seçeneği olan flat ofisler toplamda 17 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip nitelikte.

Ferah çalışma ortamı sağlayan mimarisine ek olarak orman manzarasına bakması flat ofisleri cazip kılan ve iş yerinize prestij katacak önemli özellikleri arasında yer alıyor.

8 metre tavan yüksekliği ile 6 bağımsız bölümden oluşan loft ofislerin ise her bir bölümünde farklı giriş, lobi, güvenlik ve doğrudan Gastro Court alanına çıkan asansörler gibi detaylar yer alıyor. Skyland İstanbul farklı ofis seçenekleriyle tüm beklentileri karşılayabiliyor, teknolojik altyapısı ve benzersiz sosyal olanaklarıyla, çalışmaktan keyif alınacak bir ortam sağlıyor.

Satın alma fırsatları:

Ödeme kolaylıklarıyla dikkat çeken Eroğlu Gayrimenkul, Skyland İstanbul projesi için kısa bir süre devam edecek kampanyası ile müşterilerine İstanbul’un merkezinde yaz sonu teslim edilecek akılcı bir yatırım fırsatı sunuyor. Skyland İstanbul yatırımcılarına özel 60 ay 0 faiz ve peşinatsız aylık 8920 TL’den başlayan fiyatlarla ayrıca şirket bünyesinde 50 ay taksitli kredi fırsatlarıyla satışa sunuluyor.

Yatırım değerlendirmesi:

Ofis yatırımları son yılların yükselen değeri konumunda bulunuyor. Karma projeler içerisinde yer alan ofis projeleri oldukça revaçta ve neredeyse tüm gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Bunun nedeni karma projelerin her türlü ihtiyacı tek çatı altında toplayabiliyor olması.

1 2 3Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu