Başarılı Girişimcilik

Girişimci Fabrikası Teknokentler ve Teknoparklar

Teknokentler ve Teknoparklar

KONYA TEKNOKENT

IASP üyesi

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş yönetiminde, Selçuk Üniversitesi yerleş-kesinde bulunan Konya Teknokent, Uluslararası Bilim Parkları Birliği’ne (IASP) üye olan ülkemizdeki üçüncü teknokent olma özelliğini taşıyor. Bugün kendisine başvuran 107 firma ile çalışmalarım devam ettiren Konya Teknokent, bu firmalarla birlikte ülkemizin üretim potansiyelini hızla yükseltmeyi sürdürüyor.

PAMUKKALE TEKNOKENT

Çözüm odaklı

100’e yakın girişimci firmaya danışmanlık ve teknolojik altyapı desteği hizmeti veren Pamukkale Teknokent, ülkemizin Ar-Ge gücünü artıracak çözümler üretmeye devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve üretimle birlikte araştırma ve geliştirmeye yönelik teknolojilerle firmaları tanıştıran Pamukkale Teknokent, bilgi birikimini ekonomiye dönüştürüyor.

TRAKYA TEKNOPARK

Bölge girişimciliği ile el ele

Yüzde 80 Trakya Üniversitesi Rektörlüğü desteğiyle 2002’de çalışmalarına başlayan Trakya Teknopark, bugün 38 firmaya destek veriyor. Bölgede girişimciliğin artması ve Trakya Üniversitesi’nin köklü akademik birikiminin girişimler aracılığıyla ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen Trakya Teknopark, Ar-Ge projelerinin emek yoğun dönemlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

BİLİŞİM VADİSİ

Entegre, ilk kuluçka ekosistemi

Gebze Muallimköy’de bulunan, yüzde 35 TÜBİTAK desteği ile kurulan Bilişim Vadisi, Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümedeki yeni merkezi olarak tanımlanıyor. Toplamda dört etapta tamamlanması planlanan Bilişim Vadisi, Türkiye’nin uçtan uca ve entegre ilk kuluçka ekosistemi olarak dikkati çekiyor.

BOLU TEKNOKENT

Hedefi teknoloji yatırımlarım artırmak

Türkiye’nin Ar-Ge ve teknoloji geliştirme potansiyelini ortaya çıkaran araştırma bölgelerinden Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Teknokent, bünyesinde bulunan turizm, bilişim teknolojileri, hayvancılık ve daha pek çok sektörden şirkete çalışmalarıyla destek veriyor. Teknoloji yoğun yatırımları artırmak ve doğru işbirlikleri için gerekli altyapıyı oluşturmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

CUMHURİYET TEKNOKENT

Yeni girişimierin yanında

Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Bilkent Siberpark işbirliğinde kurulan Cumhuriyet Teknokent, 2007’de faaliyete başladı. Kurulmasından bu yana şirketleri gelişime yönlendirdikleri akademik birikimle inşaat, veterinerlik, makine sanayi ve daha pek çok alandaki şirketleri pazarın önemli rakipleri haline getiriyor; KOBİ’ler ve yeni girişimlerin gelişim potansiyelini artırmaya devam ediyor.

ÇUKUROVA TEKNOKENT

Sanayi ile iç içe

Bölgedeki üniversite ve sanayi işbirliğinin en etkin şekilde sağlanmasını amaçlayan Çukurova Teknokent, 2004 yılında Çukurova Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Gelişimin ve değişimin odak noktası olarak, ticari başarıyı artırmayı hedefleyen Çukurova Teknokent, TEYDEB destek programlarıyla üretim kalitesini yükseltecek gelişmelere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İDEEGE

Yaşam bilimleri ağırlıklı

Ege Üniversitesi ideEge Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 2014 yılında yaşam bilimleri ve sağlık temasıyla kuruldu. 2015 yılı başından itibaren girişimciler için ofis tahsis etmeye başlayan ideEGE, İzmir’in dördüncü teknoloji geliştirme bölgesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

DEPARK

Sağlık teması önde

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sıralamasında, 2015 yılının birincisi olarak ödül alan, Türkiye’nin en önemli tekno-kentlerinden biri. 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan DEPARK, iki farklı yerleşkede faaliyet gösteriyor. Teknopark sağlık temasıyla dikkat çekiyor.

DİCLE TEKNOKENT

İstihdam projelerinde öncü

Dicle Üniversitesi’nde kurulan Dicle Teknokent, 2009 yılında faaliyetine başladı. Yaklaşık 300 dönümlük bir alan üzerine kurulu bu teknokent, 150 girişimci ve bölgelerde 750 kişilik istihdamım öngören çalışmalarını sürdürüyor.

HACETTEPE TEKNOKENT

En büyüklerden birisi

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulan Hacettepe Teknokent, 2003 yılında faaliyete başladı. Toplam açık alanı 2 milyon 756 bin 617 metrekare olan Hacettepe Teknokent, bu yönüyle Türkiye’nin en büyük teknokentle-rinden biri olma özelliğini taşıyor.

BİLİMPARK

Önceliği tarım teknolojileri

İzmir’in tarım ağırlıklı teknokenti İzmir Bilimpark, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında faaliyetlerine başladı. İzmir’in Menderes ilçesinde Tahtalı Baraj havzasına komşu olan İzmir Bilim-park, bölgedeki verimli arazilerde tarıma ve tarım ürünlerinin satışına kadar gelen sürecin yönetimi konusunda girişimlere destek veriyor.

OSTİM TEKNOPARK

Sanayi sektörünün yanında

Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve TOBB ETÜ gibi pek çok üniversitenin ortaklığında faaliyet gösteriyor. Ortak üniversiteler ile sanayi sektöründen girişimcileri bir araya getiren OSTİM Teknopark, bölgesel, ulusal ve uluslararası teknolojik çözümler sunuyor.

ŞANLIURFA TEKNOKENT

Odağında tarım teknolojileri var

Şanlıurfa’da GAP bölgesindeki tarımsal faaliyetlerinin artmasına ve potansiyelinin gelişmesine destek vermek amacıyla Harran Üniversitesi bünyesinde kurulan Şanlıurfa Teknokent, girişimlere KOSGEB, TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kurum-lardan aldıkları teşviklerle büyüme potansiyeli sağlıyor.

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT

Ar-Ge projelerinin destekçisi

2013 yılında faaliyetlerine başlayan YYÜ Teknokent, üniversite kampüs sınırları içerisinde bulunan teknoloji geliştirme bölge-sinde Çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 220 dönüm bir alanda 3 bin 450 metrekare kapalı alanı bulunan YYÜ Teknokent, bölgedeki Ar-Ge girişimleri artırmaya yönelik projeler de geliştiriyor.

Teknoparkların avantajları

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında, bölgede çalışan firmaların bölgedeki yazılım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları kurumlar vergisinden, bölgede çalışan araştırmacı, yazılımcı ve Ar-Ge personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri her türlü vergiden, bölgede üretilen sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımlarının teslim ve hizmetleri KDV’den 31.12.2023 tarihine kadar müstesna. Ayrıca, Sigorta Primi Desteği olarak, ücreti gelir vergisinden istisna olan personelin bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta pirimi işveren hissesinin yarısı, her bir çalışan için beş yıl süreyle Maliye Bakanlığı bütçesine konulan ödenekten karşılanıyor. Öğretim elemanları Üniversite Yönetim Kurulunun izniyle, yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacıyla, teknoparkta şirket kurabilir, kurulu bir şirkete ortak olabilir, kurulu bir şirketin yönetiminde görev alabilir.

ODTÜ’den çıkan dünya markası

ODTÜ Teknokent bünyesinde üç öğrenci tarafından kurulan e-öğrenme girişimi Udemy, bugün konusunda uzmanlaşmış eğitmenleri ve sayısı 42 bini aşan ders programıyla, yazılımdan kişisel gelişime kadar birçok alanda online eğitim veren, Silikon Vadisi merkezli bir global bilgi platformu. Udemy, ABD’de ilk olarak aldığı 1 milyon dolarlık ilk tohum yatırımıyla 2010 yılı sonunda yayına başlamasının ardından geçen zaman içerisinde aldığı yatırımlarla adından söz ettirdi ve bugün 1 milyar doları geçen değerlemesiyle Türkiye’den çıkan en değerli girişimlerden biri olarak Silikon Vadisi’ndeki koltuğunu sağlamlaştırdı.

Ürün Dirier

Önceki sayfa 1 2 3 4

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu