İş Fikirleri ve İş Kurmak

Özgün Teknoloji ve İş Fikirlerine 101 Milyon TL Destek

GİYİLEBİLİR EKRANLAR

Yeni Nesil Ekran Teknolojileri” başlıklı çağrı ile üç boyutlu, etkileşimli ve geniş görüş açısı sunan, holografik, hafif ve özgün optik tasarımlar içeren giyilebilir, akıllı cam, pencere, duvar ile entegre ekranlar ve benzeri teknolojiler desteklenecek. Işık kazancı yüksek aktif, pasif ve şeffaf ekranlar; otomobil ve uçaklar için geniş açılı HUD ekranlar; LCOS, SLM, kuantum noktaları, MEMS ve retina veya perdeye projeksiyon teknolojileri kullanan vb. sistemler de destek kapsammda olacak. Proje 36 aya kadar tamamlanacak, proje bütçesi üst sınırının 5 milyon TL olacak.

Akıllı Optik ve Kablosuz Ağ Teknolojileri” başlıklı çağrı ile akıllı optik ve kablosuz ağlarda spektramun daha verimli kullanılması ve enerji verimliliğinin artırımına yönelik teknolojilerin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje süresi üst sınırının 36 ay olarak belirlendiği çağrıda, sadece yazılım uygulamalarından oluşan projelerde bu süre 24 aya iniyor. 4 milyon TL olan proje bütçesi üst sının ortaklı projelerde 6 milyon TL’ye çıkıyor.

Anayurt Güvenliği Odaklı Gömülü Haberleşme Sistemleri” çağrısı ile uluslararası firmalarla rekabet edebilecek, bu pazarlara girebilecek ürünlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Aynca ulusal güvenliği ilgilendiren konularda dışa bağımlılığın azaltılması önem taşıyor. Projenin 24 aya kadar tamamlanması, proje bütçesi üst sınırının ise 3 milyon TL, ortaklı projelerde bütçe üst sınırının 4 milyon TL olması öngörülüyor.

Yenilikçi Heterojen Mobil Ağ Teknolojileri” başlıklı çağrı ile mevcut kablosuz iletişim teknolojilerinin, makro, mikro, pico ve femto baz istasyonlarının birlikte etkin çalışmasını sağlayan teknik ve maliyet açısından verimli mobil heterojen ağ teknolojilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje süresi üst sınırı 36 ay olarak belirlenirken, sadece yazılım uygulamalarından oluşan projelerde bu süre 24 aya iniyor. 4 milyon TL olan proje bütçesi üst sının ortaklı projelerde 6 milyon TL’ye çıkıyor.

YENİ NESİL MOBİL UYGULAMA

Termal Kameralar ve Detektör Dizinlerinin Geliştirilmesi” başlıklı çağn ile hem askeri hem de sivil uygulamalarda kullanılan, kritik önem taşıyan termal detektör dizinlerin ve kameraların geliştirilmesi hedefleniyor. Proje süresinin 36 ayla sınırlandığı çağrıda proje bütçesi üst smırı 4 milyon TL, ortaklı proje bütçesi üst smırı ise 5 milyon TL olarak öngörülüyor.

Yeni Nesil Mobil Uygulama Geliştirme, Koşturma ve Test Ortamları” başlıklı çağrıda proje süresi üst sınırı 24 ay, proje bütçesi üst sınırı 2 milyon TL, ortaklı proje bütçe üst sının ise 2.5 milyon TL olarak belirleniyor. Bu çağrı ile Türkiye’de mobil uygulama geliştirmenin önündeki engellerin kaldırılması ve yenilikçi yerli çözümler oluşturulması hedefleniyor.

ENERJİDE BEŞ BAŞLIK

Aydınlatma, konut ve ticari binalarda enerji verimliliği alanında “Endüstriyel LED Armatür, Sürücü ve Otomasyonunun Geliştirilmesi” başlıklı çağrıya çıkıldı. Çağrı ile endüstriyel tesislerde mevcut durumda kullanılan tüp fluoresan ve metal halide lambalı armatürler yerine kullanılabilecek uluslararası standartlara uygun, azami ölçüde yerli teknolojiye sahip, yüksek tavanlı dar ve geniş alan aydınlatması için LED armatür, sürücü ve otomasyonunun geliştirilmesi amaçlanıyor. Çağrıda, proje süresi üst sının 24 ay, proje bütçesi üst sınırı 2 milyon TL, ortaklı proje bütçe üst smırı ise 2.5 milyon TL olarak öngörülüyor. “Sanayide Enerji Verimliliği – Özel Elektrik Motor Teknolojileri” çağrısı ile IE3 ve üstü (IE4) standartlarına uygun yüksek verimli elektrik motor üretimi için tasarım ve optimizasyon yazılımlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Çağrıda proje süresi 30 ay ile sınırlandırılırken, proje bütçe üst smırı 3 milyon TL, ortaklı projelerde 4 milyon TL olarak ifade ediliyor.

Sanayide Enerji Verimliliğine Yönelik ORC Teknolo jilerinin Geliştirilmesi ve Demons-trasyonu” başlıklı çağrı ile sanayideki ve çeşitli endüstriyel proseslerdeki atık ısının geri kazanımı ile en az yüzde 20 enerji tasarrufu sağlayan ve ulusal, uluslararası düzeyde teknolojik yenilik içerecek komple ORC sistemi veya bileşenlerinin yerli tasarımı ve imalatı için ilgili teknolojilerin geliştirilmesi ve demonstrasyonu hedefleniyor. Çağnda proje süresi üst smırı 24 ay, proje bütçesi üst smırı 3 milyon TL olarak öngörülüyor.

GÜNEŞ HÜCRELERİ ÜRETİLECEK

Güneş Hücreleri İçin Üretim Süreçlerinin Geliştirilerek Pilot Üretim Hattının Kurulması” başlıklı çağrı ile güneş hücrelerinin üretim değer zinciri kapsamında yenilikçi, maliyet etkin süreç ve yaklaşımların tasarlanması, sonrasında pilot ölçekte üretiminin gerçekleştirilmesine yönelik projeler dikkate alınacak. Proje süresi üst sınırının 24 ay olduğu çağnda proje bütçesi üst sınırı 5 milyon TL olacak. Proje başvuru tarihi itibanyla projeyi öneren kurumun fiziksel ve personel altyapısının projeyi yürütebilecek seviyede olması beklenildi yor.

Kömür Yakma Sistemlerinin iyileştirilmesi ve Demonstrasyonu” başlıklı çağrı ile santral ve kojenerasyon uygulamalarına yönelik yerli kömür yakma teknolojilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje süresi üst sınırının 24 ay, proje bütçesi üst sınırının 7 milyon TL olması öngörülüyor.

İHA’LARDA GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ

İnsansız Hava Araçları (İHA) İçin Aviyonik, Görüntü Alma ve İşleme Sistemlerinin Geliştirilmesi” başlıklı çağrı ile Türkiye’de üretilen insansız hava aracı tipleri için tek başına veya sürü halinde görüntü alma, işleme görev yükü üniteleri ve birlikte çalışma algoritmaları için özgün ürünlerin geliştirilmesi ve tasarım, gerçekleştirme ve test yeteneklerinin kazanılması amaçlanıyor. Projenin 36 ayda tamamlanması, proje bütçesi üst sınırının 4 milyon TL, ortaklı projelerde bütçe üst sınırının 5 milyon TL olması öngörülüyor.

KONSEPT ARAÇLAR

Otomotivde Araç, Komponent Üretim Teknolojileri” çağrı duyurusu ile konsept araçlar konusunda Türkiye’nin dünya çapında söz sahibi olabilmesi ve rekabet gücünü arttırabilmesi için özel hizmet ve kullanım amaçlı konsept araçların, yerli ve özgün olarak üretilmesi ve geliştirilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de üretilmeyen, uluslararası rekabet gücü sağlayabilecek, yüksek yerlilik oranı ve yüksek katma değer oluşturan konsept araçların yenilikçi tasarımlarla geliştirilmesi ve prototip olarak üretimi bekleniyor. Söz konusu konsept araçların, hedeflenen kullanım yerine uygun menzil ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ekonomik, düşük emisyonlu, şehir içi kullanıma ve trafik yükünün azaltılmasına katkısı olabilecek performans ve boyutsal niteliklerde olması gerekiyor. Proje süre üst sınırının 36 ay, proje bütçesi üst sınırının 3 milyon TL olması öngörülüyor.

Otomotivde Gömülü Sistem Teknolojileri” çağrı duyurusu ile akıllı ulaşım sistemleri alanında V2X haberleşme katmanlarma yönelik teknolojilerin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje üst smırı 24 ay, proje bütçesi üst sının 2 milyon TL olarak belirlenirken, ortaklı projelerde bütçe üst sınırı toplam proje bütçesi için 3 milyon TL’ye çıkarılıyor. Üniversite veya araştırma merkezleri ile işbirliği içeren projelere öncelik veriliyor.

HlBRİT ARAÇLARA BATARYA

Elektrikli ve Hibrit Araçlar İçin Batarya ve Eneıji Yönetim Sistemlerinin Geliştirilmesi” başlıklı çağrı ile uluslararası standartlara uygun olarak batarya yönetim sistemlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Batarya yönetim sistemlerinde veri toplayabilme niteliği, emniyetli ve güvenilir, batarya durumunu tespit e debilme ve kullanıcı arayüzüne aktarabilme yeteneği, batarya şarj ve deşarjını kontrol edebilme yeteneği, hücre dengeleme özelliği, ısıl yönetim özelliği, tüm batarya bileşenleri ile iletişim yeteneği, batarya ömrünü uzatabilme yeteneği, uluslararası firmalarla rekabet edebilecek ve bu pazarlara girebilecek ürünlerin geliştirilmesi özelliklerinin olması amaçlanıyor. Çağrı ile uluslararası firmalarla rekabet edebilecek ve bu pazarlara girebilecek ürünlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje süresinin 24 ay, proje bütçesi üst sınırının 3 milyon TL, ortaklı projelerde bütçe üst sınırının 4 milyon TL olması öngörülüyor.

İÇTEN YANMALI MOTORA DESTEK

Hibrit Araçlara Yönelik Yenilikçi İçten Yanmalı Motorların Geliştirilmesi” başlıklı çağn duyurusu ile çağn kapsamında günümüzün ve geleceğin önemli araç teknolojilerden biri olarak görülen hibrit araçlar alarmda Türkiye’nin dünya çapında söz sahibi olabilmesi ve rekabet gücünü arttırması için hibrit araçlarda kullanıma uygun, yüksek performanslı ve düşük emisyonlu İYM’nin yerli ve özgün olarak üretilmesi ve geliştirilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de üretilmeyen, uluslararası rekabet gücü sağlayabilecek, yüksek yerlilik oranı ve yüksek katma değer oluşturan hibrit araçlarda kullanılacak İYM’nin ve İYM bileşenlerinin yenilikçi tasanmlarla geliştirilmesi ve prototip olarak üretimi bekleniyor. Çağrıda proje süresi üst sınırı 36 ay, proje bütçesi üst smırı 5 milyon TL olarak belirleniyor. Araştırma kuruluşları veya üniversitelerin ilgili bölümlerinden proje esas konusuna ilişkin olarak danışmanlık alınılan şeklinde iş birliği yapılması öneriliyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu