İş Fikirleri ve İş Kurmak

Sıfırdan İş Kurma: İşe Yarar Fikir ve İpuçları

İş Kurmak

Yatırım yapmadan bir işe sıfırdan başlamak ister misiniz? Her gün binlerce teklif piyasaya sürülüyor ve gün geçtikçe tüketicileri şaşırtmak zorlaşıyor. Başarılı girişimciliğin temeli nedir? İş planına neden ihtiyaç duyulmaktadır? Başarısızlık neden iyidir? Tüm bunların cevabını size bu makalede vereceğiz. Ünlü iş adamlarından on ipucu size motivasyon olacak.

İşinizi Kurmadan Önce Neleri Bilmeniz Gerekiyor?

Doğru bir şekilde hazırlık, kendi işinizi kurmadan önce zorunlu bir aşamadır. Hem psikolojik tutum hem de dikkatli bilgi toplama süreçte önemli bir yer tutar. Bu sürecin birkaç ay sürmesinden endişelenmeyin. İşte yapmanız gerekenler.

Psikolojik olarak hazırlayın. Daha önce işe alımda çalıştıysanız ve belirli bir alanından sorumluyduysanız, artık tüm işten sorumlu olacaksınız: finans, reklam, ürünler ve ekip.

Hedefleri belirleyin. Bir ay içinde ulaşmak istediğiniz hedef nedir? Peki ya bir yıl? Her iş hedef belirlemeyle başlar. Bu sayede doğru yönde ilerleyip ilerlemediğinizi anlarsınız.

Pazarı keşfedin. Çok fazla rakibiniz var mı; pazara giriş eşiği nedir; satacağınız ürün için talep var mı? İşe girişmeden önce bu soruları yanıtlayın.

İşinizi Sıfırdan Nasıl Kurarsınız: 6 Kolay Adım

İşe sıfırdan başlamanın en iyi yolu nedir? Adım adım ilerleyin: fikri tanımlayın, bir iş planı hazırlayın ve sonra yapın. Bunun nasıl yapılacağını aşağıdaki aşamalarda görebilirsiniz.

1. Fikri tanımlayın

Talep gören, orijinal bir fikir işin temelini oluşturur. İyi yaptığınız şeyleri ve pazarda nelerin eksik olduğunu analiz edin. Bu aşamada gerekli temel şey aktif araştırma ve bilgi analizi. Birkaç seçeneği listeleyin ve en umut verici olana doğru birer bire eleyin: arkadaşlarınıza sorun, sosyal ağlara abone olun ve arama motorlarındaki popüler sorguları analiz edin.

2. İş planı hazırlayın

İş planı, bir önceki adımda topladığınız tüm bilgileri barındırır. Aslında bu, eylemlerin açık bir şekilde anlaşılması için gerekli bir işletme rehberidir. Şu bilgileri içerir:

  • pazara hangi ürünü getiriyorsunuz;
  • hedef kitleniz kimdir;
  • satış pazarları nelerdir;
  • ne kadar sermayeye ihtiyacınız var;
  • rakipleriniz kim;
  • benzersiz bir satış teklifinin değeri nedir;
  • ne zaman ne kadar kar hedefliyorsunuz;
  • hangi tanıtım araçları kullanacaksınız.

3. İşe koyulun

Planı oluşturduktan sonra harekete geçin:

  • tanıtımla başlayın: İnternette kendinizden bahsedin, tematik etkinliklere katılın;
  • gerekliyse, çalışmak için bir oda kiralayın ve donatın;
  • ihtiyacınız olan her şeyi satın alın: hammaddeler, araç ve gereçler.

4. Personel alın

Yardıma ihtiyacınız olup olmadığını veya ilk aşamada işleri kendi başınıza halledip edemeyeceğinizi düşünün. İşe almaya başlarsanız, hangi profesyonel ve kişisel nitelikleri beklediğinizi net bir şekilde tanımlayın.

5. Ticarete başlayın

Müşteri arayın ve ilk satışlarınıza başlayın. İdeal olarak, ilk müşterilerinizi size dürüst geribildirim veren ve neyin iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen yakın insanlardan oluşturun. Bu aşamada taktikleri değiştirmekten korkmayın.

Aktif olun: karlı işbirlikleri için insanlarla tanışın. Müşteriler, tedarikçiler veya tematik etkinliklerin organizatörleri olabilir. Sadık müşterilerden oluşan bir veritabanı oluşturun: neyi sevip neyi sevmedikleri hakkında size tavsiyede bulunmalarını isteyin.

6. Kar edin

Gelirleri rasyonel olarak nasıl dağıtacağınızı düşünün: reklam yayınlayın, yeni ekipman satın alın veya ekibi genişletin. İş planını kontrol edin, işletmeyi genişletip genişletemeyeceğinizi düşünün.

İşinizi Sıfırdan Nasıl Kurarsınız: 10 Yararlı İpucu

Başkalarının tecrübelerinden öğrenin. Zamanımızın önde gelen iş adamlarından, yaptıkları hatalar, müşterilerle ilişki kurma ve finansman dağıtımı konularında on ipucu derledik.

  1. Başkasının parasını dikkatli kullanın. Üçüncü şahıs finansmanı çekiyorsanız bunu Oracle Corporation kurucusu Larry Ellison’ın tavsiye ettiği şekilde yapın: “Bir yatırımcıdan alınan parayı kazanılmış gibi ele alın ve kendinizinmiş kadar dikkatli harcayın.”
  2. 2. Güçlü bir marka kurun. Tüketicileri duygusal olarak kendinize bağlamak için hangi felsefe ve değerleri yayacağınızı ve hangi duyguları uyandırmak istediğinizi belirleyin. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos “Bir marka siz odada olmadığınızda sizin hakkınızda söylenenlerdir.” demiştir.

Slogan ve logo gibi kurumsal kimlik unsurları markanın özünü ifade etmeye yardımcı olacaktır. Bunları kendiniz oluşturabilir, tasarımcıyla iletişime geçebilir veya Logaster hizmetinden faydalanabilirsiniz.

  1. Müşteri sadakati kazanın. Geri bildirimlerde bulunun, sadakat programları düzenleyin ve yaptığınız işi içtenlikle sevdiğinizi gösterin. IKEA’nın kurucusu Ingvar Kamprad’ın dediği gibi; “İnsanların sempatisini kazanmazsanız, onlara hiçbir şey satamazsınız.”
  2. Başarısızlığa hazır olun. Başarısızlığa uğramayan hiçbir işletme tamamlanmış sayılmaz. Öğrenin, pes etmeyin, Sumall kurucusu Dane Atkinson’ın önerdiği gibi: “Başarısızlık harika bir aynadır, onunla birlikte kendinizin geliştirilmiş bir versiyonunu elde edersiniz.”
  3. Fırsatı kaçırmayın. Microsoft CEO’su Bill Gates, “Yaşamak için 500 yılınız varmış gibi davranmayı bırakın” diyor. Trendleri takip edin, yeni şeyler deneyin, hedefler belirleyin ve maksimum başarı için çabalayın.
  4. Sevdiğiniz şeyi yapın. Böylece daha fazla motivasyona ve az yıpranmaya sahip olacaksınız. Google’ın kurucu ortağı Larry Page, “İş bir test, ancak deneme süreci eğlenceli olmalı” diyor.
  5. Sabırlı olun. Uzun bir sürece hazırlıklı olun ve bir şeyler hemen plana göre gitmezse paniğe kapılmayın. Yatırımcı Warren Buffett, “Ne kadar yetenekli ve çalışkan olursanız olun, bazı şeyler sadece zaman alır” diyor.
  6. Sürekli olarak gelişin. Rakipler büyüdükçe nişinizdeki yenilikleri daha yakından takip edin. Bu Airbnb’nin kurucularından Brian Chesky tarafından onaylandı: “Merak ve sürprizle dolu bir çocuk gibi yaşamalı ve düşünmelisin. Hala genç olmama rağmen, benden çok daha genç insanların ne yaptığına bakmaya çalışıyorum”.
  7. Etrafınızı profesyonellerle kuşatın. Görevleri devretmekten çekinmeyin, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şunları söylüyor: “Bir ekibe ihtiyacınız var. Ne kadar yetenekli olduğunuz önemli değil, uzman olmayacağınız alanlar var.”

10. Tembel olmayın. “Diğer insanların haftada 40 saatlik bir çalışma süresi varken siz haftada 100 saatlik bir çalışma süreniz kullanıyorsanız, aynı şeyi yapsanız bile, dört ay içinde başkaları için başarması bir yıl sürecek olanı elde edersiniz” diye onaylıyor Tesla, PayPal ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk.

Sıfırdan İş Kurmak İçin En İyi 15 Fikir

Bir işe yatırım yapmadan sıfırdan nasıl başlanır? Böyle fırsatlar mevcut ancak bunlar sizin bilginize ve yapacağınız iş türüne bağlı. Yapılacak yatırımlardan en düşüğü bile hizmetlerin ve işletme bilgisinin sağlanmasını gerektirecektir.

Hizmet. Bu tür bir işletmede, gerekli bilgi veya ekipmana zaten sahipseniz minimum maliyetle başlayabilirsiniz:

  • tasarımcı;
  • İnternet pazarlamacısı;
  • “saatlik koca”;
  • fotoğrafçı;
  • etkinlik organizatörü;
  • güzellik uzmanı, kuaför, makyaj sanatçısı;
  • kripto-iş adamı.

Satış. Yatırım işi online veya offline yapma niyetinize bağlı olarak değişiklik gösterecektir:

  • bir giyim, ayakkabı veya ev eşyaları mağazası açmak;
  • direk nakliye (online alışverişlerde arabuluculuk).

Bilgiİşletme. Alanında geniş pratik deneyime sahip profesyoneller için uygundur:

  • eğitim kursları oluşturmak ve satmak, eğitim veya ücretli webinarlar düzenlemek;
  • kendi dans, yoga, yemek vb. kursunuzu açmak;
  • özel ders.

Üretim. Elinizle yapabilecekleriniz online veya offline olarak satılabilir:

  • el yapımı: keçe, örgü, dikiş;
  • el yapımı sabun;
  • satılık tatlılar.

Yeni Başlayan Girişimci Hatalarından Nasıl Kaçınılır

Kendinizi hatalardan tamamen korumak imkansızdır, ancak en yaygın olanlara hazırlayabilirsiniz. İşte yeni girişimcilerin yaptığı en yaygın hatalardan bazıları ve bunlardan nasıl kaçınılacağı.

Hazırlıksız başlamak. Pazar analizi ve iş planının hazırlanması, her alanda iş yapmanın temelidir.

Kalite sorumluluğunu almayı kabul etmemek. Bilgi işiyle uğraşıyor musunuz? Başkalarıyla paylaşmak için yeterli bilgi ve deneyime sahip olduğunuzdan emin olun. Satmak üzere kek mi pişiriyorsunuz? Önce aileniz ve arkadaşlarınızla becerilerinizi geliştirin. Düşük kalite itibara zarar verir.

Anında sonuç beklemek. İlk ayda milyonlarca karınız ve dünya çapında tanınırlığınız olmayacak. Yavaş yavaş büyümeye ve engellerin üstesinden gelmeye hazır olun.

Sonuç

Makalede, bir işe yatırım yapmadan sıfırdan nasıl başlayacağınızı ve hangi fikirlerin kullanılabileceğini anlattık. Büyük bir başlangıç sermayesi olmadan bir iş kurmak oldukça gerçekçi bir fikirdir. Gerekli olan ana unsurlar, nişin doğru seçimi, kapsamlı bir ön hazırlık, orijinal bir fikir ve sonuçlara ulaşmak için çok çalışmaya istekli olmaktır.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir Yorum

  1. toptan müşterim hazır olan işime yeni bir yer kurmak için ortak arıyorum ayda net kar 50.000 TL ilk ay için her ay 20.000 tl net kar oranı artar yatırım bedeli 100.000 tl bilgi için 05378200482

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu