Dünyadan ve Türkiyeden Güncel Haberler

Kalkınma Ajansı Destekleri 2018

İçeriğe Ait Başlıklar

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (DAKA)
İki destek programı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), 2018 yılında uygulanacak toplam 16 milyon TL bütçeli iki mali destek programı için çağrıya çıktı. DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, “Çocuk ve Gençlerin Kalkınmaya Entegrasyonu Mali Destek Programı” kapsamında 6 milyon TL bütçeyi, Van’ın Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçeleri ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki çocuk ve gençlerin eğitim, sağlık, bilim, kültür, sanat, spor, girişimcilik gibi alanlarda farkmdalık-larını artırarak kalkınmaya entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilecek projelerde kullanmayı amaçladıklarını söyledi. Program kapsammda proje başına destekleme miktarı asgari 200 bin TL, azami 1.5 milyon TL asgari destek oranı yüzde 25, azami destek oranı yüzde 90 olacak. Proje süresi en çok 24 ay olacak. Proje başvuruları 28 Şubat 2018 saat 23.59’a kadar KAYS üzerinden yapılacak.

YATIRIM ALTYAPISI GÜÇLENECEK

DAKA’nm uygulayacağı ikinci mali destek programının “Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” olduğunu belirten Güray, program kapsammda TRB2 bölgesinde (Van, Bitlis, Hakkari ve Muş) mevcut organize sanayi bölgelerinin ve küçük sanayi sitelerinin temel altyapı eksikliklerinin giderilmesi, imalat sektörlerinin faaliyet gösterdiği bu ortak alanların teknik, fiziki, sosyal ve idari altyapılarının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılmasının sağlanması ve bölgenin rekabet gücünün artırılmasına yönelik projelere toplamda 10 milyon TL kaynak kullandırılacağını vurguladı. Program kapsamında proje başına asgari destek miktarı 500 bin TL, azami destek tutarı 3 milyon 750 bin TL, asgari destek oranı yüzde 25, azami destek oram ise yüzde 75 olacak. Proje süresi 24 ay olarak uygulanacak. Proje başvuruları 16 Şubat 2018 saat 23.59’a kadar KAYS üzerinden yapılacak.

GÜNDEMİ YOĞUN

2018 yılında uygulanacak bu iki mali destek programından bölgede faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların faydalanabileceğini belirten Güray, ayrıca toplam destek tutarları 20 milyon TL olan dört adet güdümlü projenin tamamı ve Türkiye’de 11 il içerisinde Van ilinin de yer aldığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsammda 15 milyon TL tutarında bir projenin daha Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını vurguladı. Geçen yıl kalkınma ajanslarının sadece Teknik Destek Programı kapsamında proje başvuruları aldığını vurgulayan Güray, bu kapsamda DAKA tarafııjdan 2017’de toplam 91 başvuru sahibine 546 bin 656 TL tutarında teknik destek sağlandığını kaydetti.

DİCLE KALKINMA AJANSI (DİKA)
Destek bütçesi 65 milyon TL

Dicle Kalkınma Ajansı (DÎKA), 2018 mali destek programları çerçevesinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi” ve “Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi” mali destek programları kapsamında toplamda 40 milyon TL tutarında hibe desteği programma çıktı. DÎKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, mali destek programları, güdümlü proje desteği, doğrudan faaliyet desteği ve teknik destekleri kapsammda 2018 yılı için 65 milyon TL destek bütçesi tahsis edildiğini vurguladı. Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsammda başarılı bulunan iki adet proje için Kalkınma Bakanlığı’ndan tahsis edilen 13 milyon TL’nin de bütçe dahilinde yer aldığını dile getiren Altındağ, Dî-KA’nın 2017 yılı içerisinde toplamda 10 milyon 320 bin TL destek ödemesi gerçekleştirdiğini kaydetti. Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile turistik, sınai ve ticari yatırım ve girişimlerin gelişmesine olanak sağlayacak altyapının desteklenmesi aracılığıyla bölgenin rekabet gücünün artırılmasının amaçlandığını söyleyen Altındağ,

“Programın toplam bütçesi 28 milyon TL olup her il için eşit bütçe tahsis edildi. Bu program kapsammda desteklenecek projeler için tahsis edilecek asgari tutar 250 bin IL, azami tutar 2 milyon TL olacak” dedi.

Mardin, Batman, Şırnakve Siirt (TRC3 bölgesi) illerini kapsayacak program ile turistik, sinai ve ticari yatırım ve girişimlerin gelişmesine olanak sağlayacak altyapının desteklenmesi aracılığıyla bölgenin rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.

YAŞANABİLİRLİK DÜZEYİ ARTACAK

DÎKA’nın diğer mali destek programı olan “Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi” çerçevesinde 12 milyon TL destek kullandırılacak. Altındağ, bu program kapsammda desteklenecek projeler için tahsis edilecek asgari tutarın 250 bin TL, azami tutarın 1.5 milyon TL olacağını açıkladı. Şırnak Merkez, Idil, Cizre, Silopi, Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçe merkezlerini kapsayan mali destek programı ile bu ilçe merkezlerinde kentsel üstyapı ve ortak yaşam alanlarının geliştirilerek kent merkezlerinde yaşana-bilirlik düzeyinin artırılması amaçlanıyor. Her iki mali destek programı için başvuruların alınması için son tarih 26 Mart 2018 saat 17.00 olacak.

Altındağ, Kentsel Yaşam Kalitesinin Artırılması Mali Destek Programı kapsammda dezavantajlı grupların (engelli, yaşlı) toplumsal hayatlarını ve günlük faaliyetlerini kolaylaştıracak her türlü yardımcı ekipman ve donanımın oluşturması veya geliştirmesi faaliyetlerinin destekleneceğini söyledi.

BAKKA’dan 20 milyon TL hibe

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), 2018 yılı proje tekli çağrısına çıktı. Turizm altyapısına 12 milyon TL, sosyal kalkınmaya 8 milyon TL hibe verecek. 8 Ocak itibarıyla ilan edilen “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” ve “Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvurularına açıldı. KAYS üzerinden son başvurular 2 Nisan 2018 günü saat 23.59’a kadar yapılacak. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nda destek alt limiti 250 bin TL, destek üst limiti 1 milyon TL olacak. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nda ise asgari destek miktarı 50 bin TL, azami destek miktarı 300 bin TL olarak uygulanacak. BAKKA, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsıyor.

SERKA’dan 20 milyon TL destek bütçesi

2017 yılında yaklaşık 6 milyon TL düzeyinde destek kullandıran Serhat Kalkınma Ajansı [SERKA), 2018 yılında çalışma programında yaklaşık 20 milyon TL destek vermeyi planlıyor.

2018 yılında “turizm ve sosyal kalkınma” odaklı çalışmalara destek vermeyi öngören SERKA, sosyal kalkınma odaklı olarak dezavantajlı gruplara yönelik desteklemeler yapacak. 2018 yılında yeni güdümlü projelere destek sağlamayı planlayan SERKA’dan yapılan açıklamada, henüz hangi projelerin destekleneceğinin netleştirilmediği ifade edildi. Ağrı, İğdır, Kars, Ardahan illerini kapsayan SERKA’nın şu an devam eden güdümlü projeleri şöyle: “Tarihi Dokunun Korunması Projesi, Çıldır Gölü’nün Turizme Kazandırılması Projesi, Sarıkamış Turizmi Canlandırma Projesi.”

GEKA’dan 30 milyon TL

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 28 Aralık 2017 itibarıyla proje teklif çağrısına çıktı. Aydın, Denizli, Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 20 milyon TL bütçeli Kültür Turizminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nda asgari destek tutarı 100 bin TL, azami destek tutarı 2 milyon TL olarak belirlendi. 10 milyon TL bütçeli Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı’nda ise destek tutarı asgari 50 bin TL, azami 500 bin TL olarak öngörüldü. Ajans, KAYS üzerinden son başvurular 26 Mart 2018 günü saat 18.00’a kadar alacak.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu