Şirket Haberleri

Şirketlerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri

KSS projeleri

ÇALIK HOLDİNG
Türkiye’den dünyaya yardım eli

calik holding yardim

Çalık Holding her yıl bahar aylarında “El ele evden eve” yardım kampanyası düzenliyor. Bu kapsamda toplanan temiz eşya, kıyafet, oyuncak ve kitap gibi ayni yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Holding, “VVorkentainmert” adıyla üniversite gençliğini iş hayatına hazırlamak için de bir kampanya yürütüyor. Bu yıl “VVorkentainment” etkinliğinin yeni bir adımı olarak İstanbul’da belirlenen üniversitelerde kariyer noktaları açılarak insan kaynakları uzmanları eşliğinde öğrencilere, özgeçmiş hazırlama, mülakata hazırlanma ve kariyer planı çizme konularında destek verilecek.

Çalık Holding her yıl çalışanları için düzenlediği iftar yemeğini, geçen yıl çalışanlarının önerisi üzerine iptal etti. Bunun yerine “İftarımızı Anadolu’da Açıyoruz” adıyla deprem mağduru Van’ın Erciş ilçesinde Ramazan ayı boyunca her gün ortalama bin kişi ağırlandı. Uygulamaya bu yıl ramazan ayında da devam edilecek.

Çalık Grubu’nun KSS anlayışı sadece Türkiye ile sınırlı değil… Holdingin Arnavutluk’taki iştiraklerinden BKT (Banka Kombetare Tregtare], Aleksander Moisiu Üniversitesi ile birlikte FASTIP Bankacılık Programı başlattı. Bu programda öğrencilere, üniversitede öğrendikleri teorik bilgilerin yanı sıra iş hayatının pratik bilgileri de aktarılıyor. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı sağlanıyor. Pakistan’da, milyonlarca kişinin etkilendiği ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası Türk Kızılayı’nın işbirliğiyle yardım kampanyası başlatan grup, yine benzer bir kampanyayı Somali’de gerçekleştirdi. Sabah Gazetesi, son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan ve 11 milyon kişinin ölüm sınırında olduğu Somali’de Türk Kızılayı ve TİKA ile birlikte 100 milyon TL maddi yardım topladı.

Buna ek olarak gemi ve uçaklarla binlerce ton gıda ve ihtiyaç malzemesi Somali’ye gönderildi.

BORUSAN
Bu yıl 23 milyon dolar ayırdı

borusan annem

Borusan, toplumda kadının konumunu güçlendirmek yönünde destekler veriyor. 2009’da Afyonkarahisar’da TİSVA işbirliğiyle Afyonkarahisar Asım Kocabıyık Mikrofinans Şubesi’ni kurdu. Bu şube sayesinde bugüne kadar sağlanan 1. 4 milyon TL’lik mikrokrediyle 820 kadın girişimci oldu. Bu yıl içinde Bursa’da Gemlik Mikrofinans Şubesi hayata geçirilecek. Holding, sanayide kadın istihdamını güçlendirmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yeni bir KSS projesine de imza attı. “Annemin İşi Benim Geleceğim” isimli proje kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinden 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde [OSB] kreş ve gündüz bakım evleri kurulacak. ‘Borusan Neşe Fabrikası’ adı verilen kreşler sayesinde sanayide kadın istihdamının artmasına katkı sağlanacak. İlk Borusan Neşe Fabrikası, 2013‘ün ikinci yarısında Adıyaman’da açılacak. Ardından aynı yıl içinde Malatya, Şanlıurfa, Afyonkarahisar OSB’lerde kreşlerin yapımına başlanacak. Borusan Holding ve Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından gerçekleştirilen projelerin son beş yıllık bütçe ortalaması 15 milyon dolar. 2012 yılında vakfın bütçesi 17 milyon dolar oldu. 2013 yılında ise 23 milyon dolar kaynak aktarılması planlanıyor.

AKBANK
5 bin çocuğa tasarruf öğretecek

akbank sosyal proje

2012’de “Akbank Gönüllüleri ile Bankacılık ve Tasarruf” projesi öne çıktı. Ülke çapında tasarruf seferberliği başlatan Akbank, Türkiye’de finansal okuryazarlığın gelişmesi için “Akbank Gönüllüleri Bankacılık ve Tasarruf Anlatıyor” projesini geliştirdi. Bu kapsamda Akbank Gönüllüleri, ilköğretim öğrencilerine tasarrufla ilgili temel bilgiler veriyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 2 bin 500 çocuğa ulaşıldı. Yeni dönemde en az 5 bin çocuğa daha bu eğitim verilecek.

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde tasarruf konusundaki çalışmalara hız veren Akbank bu konuda eğitim verdi. Tasarruf yapmalarına destek olabilmek için yaklaşık 20 bin çocuğa kumbara hediye etti.

ANADOLU GRUBU
Anadolu Grubu 2013 bütçesi 27 milyon TL

anadolu saglik merkezi

Anadolu Grubu’nun kurucuları Yazıcı ve Özilhan aileleri tarafından 1979’da kurulan Anadolu Vakfı, topluma 50 kalıcı eser kazandırdı. Bunlar arasında sekiz okul, beş öğrenci yurdu, üç hastane, iki spor salonu, bir fakülte ve emniyet amirliği binası var. Vakfın en önemli yatırımıysa 2005’te kurulan Anadolu Sağlık Merkezi (ASM). Merkezde 2012 sonu itibarıyla 37 bine yakın bedelsiz muayene, böbrek nakli de dahil yaklaşık 3 bin 500 ücretsiz ameliyat gerçekleştirildi. Vakıf bugüne kadar 20 binin üzerinde üniversite öğrencisine burs sağladı. Burs desteğini sürdüren vakıf, bu yıl bursiyerlere mentorluk ve koçluk desteği de vermeye başladı. Anadolu Vakfı bugüne kadar 300 milyon dolarlık sosyal yatırım ve harcama yaptı. Bu yılki bütçesi ise 27 milyon TL. Anadolu Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, “Bu yıl ilk kez bursiyerlerimiz-den, üniversite öğrenci kulüplerinden ve üniversitelerden gelecek projelere bütçemiz çerçevesinde destek sağlamayı gündemimize aldık” diyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu