Gıda ve Restoran Bayilikleri

Cafe Bar Restoran İşletmeciliği

GBK TÜRKİYE
İlk hedef Kuzey Kıbrıs

Londra’dan Gourmet Burger Kitchen markasının Türkiye’ye getirilmesi için 2007 yılında girişimlere başlandı. GBK Londra yönetimiyle imzalanan master francising anlaşmasıyla GBK Türkiye ve Kuzey Kıbrıs haklarını satın alındı.

GBK, Aresta Gıda ortakları Ali Tözelmez, Ahmet Uysal ve yatırımcı Levent Atalay’ın ortak girişimleriyle kuruldu. Ve 2008 yılında ilk şubesi İstanbul Kanyon AVM’de açıldı. Yak laşık 45 kişinin çalıştığı GBK, yeni bir şubenin açılması halinde 18-20 kişiyi daha işe alacak. GBK Türkiye Yönetici Ortağı Aslı Uysal, markanın en cazip yönünün gurme, sağlıklı ve lezzetli bir ürün sunması olarak tarif ediyor. Hamburger gibi çok bilinen ve tercih edilen bir ürünün günlük olarak hazırlanan ekmek, hamburger eti ve soslarıyla garson servisiyle sunulduğuna dikkat çeken Uysal, “Ürünler üretim sürecinin hiçbir aşamasında dondurulmuyor, koruyucu katkı maddeleri taşımıyor ve taze olarak hazırlanıyor. Hamburgerin fast-food uygulamalarına başarılı bir alternatif… Ayrıca 34 çeşit burger seçeneğiyle geniş bir ürün yelpazesine sahip” diyor.

GBK’nın Levent-Kanyon Alışveriş Merkezi ve Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’n-de iki şubesi var. 2012 yılının sonunda açmayı planladıkları bir-iki emlak görüşmeleri olduğunu belirten Aslı Uysal, bunlardan birinin olumlu sonuçlanmasını beklediklerini söylüyor. Dikkatli emlak seçimi ve uygun kiranın da önem verdikleri noktalar olduğuna işaret ediyor. Bu arada orta vadede GBK’in Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet göstermesinin de ihtimal dahilinde olduğunu belirtelim. GBK beşinci şubenin ardından bayilik altyapısını da oluşturmayı hedefliyor.

GO MONGO
Yurtdışından teklif yağıyor

Fikir bir yurt dışı seyahati sırasında Aresta Gıda yönetim kurulu üyelerinin Mongolian Barbeque olarak tanınan konsepti fark etmeleriyle gündeme geldi. Türkiye’deki ızgara kültürü ve ete düşkünlük ile bu konseptin birbiriyle çok örtüştüğünü düşünen yöneticiler 2005 yılında Go Mongo’yu kurdular.

Önce Suadiye’de Moğol barbekü kon-septini esas alan bir Uzakdoğu mönüsü yaratıldı. Moğol barbeküsünün yanında mönüye Çin, Endonezya, Vietnam, Japonya ve Hint mutfağının da bilinen ürünleri dahil edildi, isim olarak yapılan çalışmalarda “Go Mongo” en cazip ve çekici marka olarak tercih edildi. Şu anda kullanılan logo da yabancı bir ajansa çalıştırıldı. Şu anda Go Mongo’nun Is-tinye Park AVM, Suadiye ve Ümraniye Meydan AVM’de toplam üç şubesi bulunuyor. Bu yıl içinde bir şube daha açılması ihtimali mevcut. Hedef bölgeler arasında Nispetiye Caddesi, Acıbadem, Bebek, Florya-Yeşilköy hattı yer alıyor. Emlak geliştirme çalışmaları da sürüyor.

Restoranlarda 80’e yakın çalışan var. Yeni restoran açılması durumunda, restoranın büyüklüğüne göre 25-40 kişilik işe alım yapılacak.

Bu arada Go Mongo’ya yurtdışından franchising almak isteyen yatırımcılar müracaatlarda bulunuyor. Bunlar içinde Ukrayna, Rusya, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yer alıyor. Hatta BAE’de faaliyet gösteren bir yatırımcı grupla görüşmelerde ilerleme kaydedilmiş durumda.

KIRINTI
70 kişi daha alacak

1980’lerde dışarıda yemeğe çıkmak isteyen gençlerin çaresizlikle lokanta aradığım gözlemleyen Kırıntı Restoranları Sahibi Fuat Erdoğan, ufak bir dükkanda Kırıntı’yı açarak bu işe girişmiş. Moda’da eski bir bakkal dükkanını devralan Erdoğan, basit bir dekor yaparak üç personel, altı masayla yola çıkmış. Ve kısa zamanda oldukça kalabalık bir genç topluluğunu mekana çekmeyi başarmış. Farklı yiyecekler yaratarak hem lezzet hem de heyecan yarattıklarını söyleyen Erdoğan şunları belirtiyor:

“Uyumadan önce ertesi gün nasıl bir değişiklik yapıp bu heyecanı ayakta tutmalıyım diye plan yapıyor, sabah erkenden alışverişe çıkıp en uygun malzemelerle dükkana dönüyorduk. Bu tempo 19 yıl devam etti. O küçücük dükkanda o yıllarda Tabasco, Bacon, Perrier gibi ithal ürünlerden en güzel Trakya peynirlerine kadar her çeşit malzeme vardı. Ekmeklerimizi sahil yolundan Kazlı Çeşmeden Görgülü pastanesinden elleriyle taşıyan bir çalışan getiriyordu. Yıllarla birlikte tecrübe kazanarak sadık müşteriler biriktirdik.”

Kırıntı’nın şu anda Moda, Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve Bebek olmak üzere dört şubesi var. Toplam 300 kişilik bir çalışan sayısına sahip. Kırıntı’nın şubelerini genişletmek istemediğini anlatan Fuat Erdoğan, “Kırıntı bir İstanbul markası olup Türkiye’nin hiçbir iline gitmemeli. Çünkü az olan çoktur aslında” diyor.

Ancak önümüzdeki dönemde İstanbul’da bir şube daha olabileceğinin de sinyalini veriyor. Bu dönem geldiğinde 70 kişinin daha işe alınabileceğini belirtelim…

Önceki sayfa 1 2 3 4 5Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu